Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 09

Šimtais kasmet žūstančius medžius skaičiuojantys visuomenininkai įspėja Vilniaus savivaldybę: bus dar blogiau

Sudaryti ilgalaikę Vilniaus medžių sodinimo ir priežiūros strategiją, atsižvelgiant į klimato kaitos padarinius, padidinti sostinėje arboristų skaičių, atnaujinant infrastruktūrą privalomai saugoti medžių šaknyną, nenaudoti taip gausiai druskos žiemą. Tai tik dalis visuomenininkų siūlymų Vilniaus savivaldybei, kad pastaroji imtų kruopščiau saugoti brandžius medžius. Siūlymai pateikti po birželį mieste registruotų žūstančių medžių, kurių vien centre – arti 700.
Vilniaus mieste nudžiūvę medžiai
Vilniaus mieste nudžiūvę medžiai / 15min montažas

Registravo žūstančius medžius

Asociacija „Išsaugokime Vilniaus medžius“ ir iniciatyvinė grupė „Gelbėkime Vilniaus medžius“ prieš kelias dienas išplatino viešą laišką, kurį adresavo visų pirma Vilniaus miesto savivaldybei, tačiau kartu – ir Aplinkos ministerijai, Seimo aplinkos apsaugos komitetui bei jų vadovams, prezidentūrai. Jame išsakytas rūpestis dėl Vilniuje žūvančių brandžių medžių.

„Grupė savanorių, kuriems rūpi Vilnius kaip žalia sostinė, 2024 m. birželio mėnesį registravo mieste žūvančius medžius. Vien miesto centre, neįtraukiant Antakalnio, Žvėryno, didžiosios dalies Žirmūnų, jokių naujesnių rajonų, suskaičiavome 649 žūvančius ar jau žuvusius medžius. Fiksavome medžius, kurie yra išskirtinai blogos būklės (daug sausų stambių šakų, reta lapija, lapai nenatūraliai gelsvos spalvos, daug lapų su rudu apvadu).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas