Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 02 03

Širvintų ligoninės direktorė atleista skubos tvarka

Trečiadienį apie 14 val., iš VšĮ Širvintų ligoninė direktorės pareigų buvo atleista Laima Meškauskienė, praneša Širvintų krašto portalas sirvis.lt.
 Vilniaus universitetinės ligoninės atnaujinto operacinio bloko atidarymas
Ligoninė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie 15 val. į „Širvio“ redakciją paskambino pilietis ir pranešė, kad  apie 14 val. VšĮ Širvintų ligoninės direktorei L.Meškauskienei savivaldybėje buvo įteiktas atleidimo raštas.

Pasiteiravus telefonu, ligoninės administracija jokių žinių apie atleidimą neturėjo, tik pasakė, kad šiuo metu ligoninėje lankosi savivaldybės vadovai.

15.30 val. „Širvio“ žurnalistai nuvyko į Širvintų ligoninę. Įėjus „Širvio“ atstovui, iš direktorės L.Meškauskienės kabineto viena po kitos pasišalino Širvintų rajono savivaldybės gydytoja Valentina Deisadzė, mero pavaduotoja Irena Vasiliauskienė ir administracijos direktoriaus pavaduotoja Elona Pečiukaitienė. Gydytojų teigimu, merė Ž.Pinskuvienė buvo ką tik išėjusi į savivaldybę.

Širvintų rajono savivaldybės tinklalapyje paskelbta informacija, kad nuo ketvirtadienio Širvintų ligoninei vadovaus Vidmantas Eigėlis

Paklausta, kas šiuo metu vyksta ligoninės administracinėse patalpose, direktorė L.Meškauskienė atsakė: „Šiandien man buvo įteiktas atleidimas ir šiandien mano paskutinė darbo diena. Atleista už daugybę kaltinimų, daugybę pažeidimų,  kurių nepadariau.

Labai susijaudinusi aš nepasirašiau atleidimo dokumento, paprašysiu, kad man atsiųstų. Man buvo įteikti du raštai pasiaiškinti dėl galimo darbo drausmės pažeidimo, dar vienas raštas jau su nuobauda ir dar vienas raštas su nuobauda ir su atleidimu. Iš viso keturi raštai. Tris aš pasirašau, ketvirto – ne, jau iš susijaudinimo blogai mačiau.

Va dabar sulaukiau komisijos, kuri iš manęs perima dokumentus, perima darbą ir aktuoja. Rytoj jau aš nebedirbsiu. Per savaitę parašyti trys darbo drausmės pažeidimai. Tai to ir reikėjo tikėtis. Kuo daugiau prirašysi, tai ir yra pagrindas atleisti.

Nuo mano atėjimo į šias pareigas, ligoninės skolos mažėjo. Mano nuomone, tik per šiuos metus sudėtinga situacija susidarė todėl, kad buvau spaudžiama, ignoruojama, buvo netvirtinami dokumentai, aš tuos visus raštus turiu. Tai yra, mano nuomone, persekiojimas, didžiulis spaudimas. Aš su visomis nuobaudomis ir atleidimu nesutinku. Šiuo metu nežinau, už ką atleista, nes atleidimo dokumento neturiu.

Šiandien jau pristatė naują vadovą iš ministerijos. To reikėjo tikėtis: 11 raštų pasiaiškinti dėl darbo drausmės, keturios nuobaudos. To reikėjo tikėtis, kad yra pamaina. Aš vienareikšmiškai kreipsiuosi į teismą.“

Širvintų rajono savivaldybės tinklalapyje paskelbta informacija, kad nuo ketvirtadienio Širvintų ligoninei vadovaus Vidmantas Eigėlis.

Širvintų rajono savivaldybės merei Ž.Pinskuvienei nepavyko prisiskambinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas