Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 22

Situacija Marijampolės ligoninėje kaista: virusą į šoną nustūmė vidinės rietenos

COVID-19 židiniu tapusioje Marijampolės ligoninėje kunkuliuoja aistros – vieni stoja ginti per daug metų nusistovėjusios tvarkos, siekia išlaikyti tai, ką turi, kiti reikalauja permainų ir joms įgyvendinti pasitelkia net miesto merą Povilą Isodą. Šis 15min prisipažino jaučiantis puolimą jo atžvilgiu, savo ruožtu „puolantieji“ įvardija mero daromą spaudimą ligoninės administracijai.
Marijampolės ligoninė
Marijampolės ligoninė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dabar, kai medikai, dažnai vadinami šių dienų herojais, dirba ypač sudėtingomis sąlygomis saugodamiesi ir kovodami su koronavirusu, Marijampolės ligoninės bendruomenėje užvirė kova dėl būvio. Dėl įsiplieskusio COVID-19 židinio imtasi savotiškos raganų medžioklės. Miesto valdžios netenkina situacija šios gydymo įstaigos vadyboje, tą viešai pripažįsta ir meras P.Isoda. Tačiau ne visiems toks noras „kapoti galvas“ patinka. Viena dalis darbuotojų ėmė skųsti savo tiesioginį vadovą, kita dalis stojo ginti jo ir nusistovėjusios tvarkos, įvardindami, kad ne tokiu metu reikia daryti permainas ir trikdyti gydytojų darbą, kelti sumaištį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marijampolės ligoninė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marijampolės ligoninė

15min sulaukė viešai prisistatyti nepanorusio Marijampolės ligoninės gydytojo laiško bei skambučio. Pasak jo, nomenklatūrinio valdymo principai persikėlė į ligoninės administraciją: pasaulinės epidemijos metu, siekiant suvaldyti COVID-19 pandemiją Lietuvoje, politikai perima Marijampolės ligoninės valdymą.

„Balandžio 20 d. Marijampolės ligoninės administracija, tiksliau, pavaduotoja medicinai Lina Dubinskaitė, šiuo metu pavaduojanti nedarbingumą turinčią įstaigos direktorę, sulaukė tiesioginio Marijampolės mero Povilo Isodos skambučio su nurodymu. Meras reikalavo skubiai nušalinti nuo pareigų Anesteziologijos ir intensyvios terapijos skyriaus vedėją Eligijų Jucių. Paskambinęs teiravosi, kodėl vis dar nenušalintas skyriaus vadovas. Neva 20 proc. skyriaus darbuotojų pasirašė raštą dėl Juciaus klaidų. Manau, kad ne meras turėtų aiškintis, o tas, kas supranta, – vidaus ar išorės auditas, tad kodėl darbuotojai kreipėsi į merą?

L.Dubinskaitė merui paaiškino, kad nušalinti mediko negali, kad tam reikia oficialaus rašto ir teisinio pagrindo, juk E.Jucius neturi nuobaudų ar nusižengimų, jo atžvilgiu nepradėtas joks tarnybinis patikrinimas. Tuomet liepta sudaryti grupę, kuri spręstų jo likimą. Grupė sukurta ir pavadinta komisija. Kiek girdėjau, ėmė skųstis tie, kurie nepateko į ją. Lyg komunizmo laikais: susibūrėm ir nušalinam. Vyksta grupių kūrimas, o ne gydymas ligonių. Vyksta valdžios dalybos, o mes mėtomi kaip šunys. Visi viską matom, bet bijom kalbėti viešai“, – piktinosi neprisistatęs gydytojas.

Anot jo, Marijampolės ligoninėje dirba apie 600 žmonių, 300 jų – medicinos darbuotojai, o nepatenkintųjų, surašiusių raštą – vos 17. Medikas kelia klausimą, ar gali miesto meras spręsti apie gydytojų darbą, remdamasis paskalomis, surinktomis iš ligoninės darbuotojų ir viešosios erdvės.

„Dabartinę ligoninės direktorę ir norima atleisti, bet šiuo metu neina – ji serga. Ji įstaigai vadovauja gal 16 metų, laimėjo neseniai vykusį naują konkursą šioms pareigoms. Laimėjo, buvo tinkama, o dabar jau ne?“ – toliau klausimus kėlė medikas.

Dvigubi standartai?

Pasak į 15min besikreipusio gydytojo, balandžio 20 d. buvo gauta Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) ataskaita apie Marijampolės ligoninės pasirengimą pandemijai ir jos suvaldymą. Ataskaitos išvada, pasak mediko, – pasiruošta buvo tinkamai.

„Šiuo metu, anot medikų, infekcija ir situacija ligoninėje yra suvaldyta tų pačių gydytojų ir dirbančio personalo pastangomis, o meras siekia nušalinti skyriaus, kuris yra atsakingas už pacientų intensyvią terapiją, vadovą. Skatinama sukilti prieš esamą ligoninės administraciją. Galbūt tokiu būdu siekiama ligoninės valdymą patikėti kažkam kitam?

Štai mero draugas – Marijampolės pirminės sveikatos priežiūros centro vadovas Mantas Čėsna. Poliklinikos slaugos skyriuje COVID-19 atvejų daugėja, tačiau kalbėdamas apie naujus atvejus Marijampolėje, meras mini tik slaugos skyrių, kurį turi ir ligoninė. Taip sudaromas klaidingas įspūdis, kad židinys ligoninėje auga. Nauji atvejai prikabinami ant ligoninės. Galimai Marijampolėje formuojasi naujas infekcijos židinys tarp didelę riziką turinčių pacientų, tačiau Marijampolės meras taiko dvigubus standartus skirtingoms miesto gydymo įstaigoms, formuodamas neigiamą visuomenės nuomonę apie Marijampolės ligoninę, pridegdamas draugo vadovaujamą gydymo įstaigą“, – nuomonę išsakė Marijampolės ligoninės gydytojas.

Ligoninės laikina vadovė: „Nurodymo nušalinti nesulaukiau“

15min susisiekė su Lina Dubinskaite, Marijampolės ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinos reikalams, kuri šiuo metu pavaduoja sergančią įstaigos direktorę Audronę Kuodienę. Paklausta, ar išties balandžio 20 d. sulaukė Marijampolės mero skambučio su nurodymu spręsti Eligijaus Juciaus klausimą, ji atsakė: „Nurodymo nušalinti nebuvo, tik ėjo kalba apie nušalinimą. Kalbėjome apie problemą. Šiandien (balandžio 21 dieną, – aut. past.) gavau raštą, kad reikia reaguoti į situaciją.“

L.Dubinskaitė papasakojo, kad į ją kreipėsi Anesteziologijos ir intensyvios terapijos skyriaus darbuotojas su prašymu. Reaguodama į šį prašymą, ji pati sudariusi skyriui vadovauti skirtą koordinacinę grupę ir komisiją, kurios užduotis – susipažinti su rašte pateiktais faktais ir pateikti išvadas. Rašto turinio ji nekomentavo. Perklausta, kas įvyko pirma – mero skambutis ar darbuotojo su raštu apsilankymas, – L.Dubinskaitė patikino, kad žmogaus apsilankymas.

„Yra darbuotojų kreipimasis. Tokiu atveju sudaroma komisija. Gaudama pranešimą, turiu reaguoti į jį, – paklausta, ar nesulaukė iš mero spaudimo nušalinti E.Jucių, atsakė L.Dubinskaitė. – Visą šią situaciją vertinu tikrai blogai. Ne tas laikas spręsti tarpusavio vidines problemas, kai yra tikrai daug problemų ir taip. Bet jei jos yra, jas reikia spręsti lygiagrečiai.“

Anot jos, anksčiau dėl E.Juciaus darbo nusiskundimų nėra buvę – nusižengimai nefiksuoti. Sudarytos komisijos išvados turi būti pateiktos per 20 darbo dienų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marijampolės ligoninė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marijampolės ligoninė

L.Dubinskaitė patvirtino faktą, kad gauta NVSC ataskaita, kurioje, įvertinus pasiruošimą infekcijų kontrolei, neužfiksuota jokių nusižengimų ligoninės veikloje.

Balandžio 21 d. duomenimis, pasak L.Dubinskaitės, ligoninėje fiksuota 16 koronavirusu užsikrėtusių pacientų ir 30 darbuotojų. Ligoninės slaugos skyriuje nenustatyta, anot jos, nė vieno atvejo.

E.Jucius: „Su meru nesu bendravęs“

15min pakalbintas Marijampolės ligoninės Anesteziologijos ir intensyvios terapijos skyriaus vedėjas E.Jucius taip pat pabrėžė, kad vidinių problemų sprendimui pasirinktas ne itin palankus laikotarpis. Šiuo metu, anot jo, visiems reiktų susikaupti darbui, juk epidemiologinė situacija yra rimta.

„Taip, turiu tą raštą, apie kurį kalbate. Skyriuje, kuriam vadovauju, yra 85 ar 86 darbuotojai. Parašų rašte padėta 17. Didžioji dalis – slaugytojos ir slaugytojų padėjėjos, kurių darbo aš tiesiogiai neįtakoju. Komentuoti atvejo daugiau nenorėčiau, palaukime, kol komisija pateiks išvadas. Ar faktai yra pagrįsti, ar kažkieno inspiruoti. Dėl pačios komisijos sudarymo teisėtumo man buvo kilęs klausimas – konsultavausi su teisininkais. Pasirodo, direktorius turi teisę sudaryti tokią komisiją, skirtą vidinėms problemoms spręsti. Vėliau gal įsijungs ir auditas, jei bus aptikta pažeidimų“, – paaiškino E.Jucius.

Paklaustas, koks jo santykis su Marijampolės meru P.Isoda ir ar teko bendrauti su juo pastaruoju metu, medikas patikino, kad santykio nėra jokio: niekad nebuvo susitikę ir kalbėję.

„Nežinau, buvo mero skambutis Dubinskaitei ar ne. Meras man neskambino ir mano nuomonės neklausė. Šiuo metu direktorės pareigas einanti Dubinskaitė yra nešališka situacijos atžvilgiu. Iš administracijos jaučiu neutralumo poziciją. Kadangi toks įvykis registruotas, reikia imtis priemonių. Jei yra nepatenkintų darbuotojų grupė, jie turi teisę reikšti nepasitenkinimą“, – paklaustas, koks požiūris jo atžvilgiu tvyro ligoninės administracijoje, atsakė tris dešimtmečius šioje įstaigoje dirbantis E.Jucius.

Anksčiau, pasak jo, jokių konfliktinių situacijų su pavaldiniais, trukdžiusių dirbti, nebuvo kilę, jokių nuobaudų jis neturėjęs. Pasiteiravus, ar nesijaučia atpirkimo ožiu dėl įsiplieskusio židinio Marijampolės ligoninėje, pašnekovas atsakė, kad visa tai – tik prielaidos.

„Yra dalis žmonių, kurie kategoriškai neprisideda prieš šio skundo. Jiems labai keista ši situacija. Kartais neįsigilinama į visas puses, kartais situacija primena negražius dalykus. Jei kas nors daro politinę karjerą taip, tai tikrai nėra tam laikas“, – teigė E.Jucius, patikinęs, kad jo vadovaujamame skyriuje buvo fiksuotas tik vienas COVID-19 atvejis – užsikrėtimas virusu nustatytas iš kito skyriaus perkeltam pacientui.

Jis pabrėžė ligoninėje nematantis jokio chaoso – pasiruošta infekcijai buvo iš anksto. Ikiteisminiame tyrime, kuris vyksta Marijampolės ligoninės atžvilgiu, jis tikina nebuvęs apklaustas.

Mero nuomonė: E.Jucius turėtų būti nušalintas

Balandžio 21 dienos vakarą 15min bendravo ir su Marijampolės meru P.Isoda. Jis iškart spėjo žmogaus vardą ir pavardę, kuris galėjo bendrauti su redakcija, ir jai nurodyti, kad meras ligoninės administracijai daro spaudimą.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Povilas Isoda
Arno Strumilos / 15min nuotr./Povilas Isoda

„Nieko aš nesiekiau nušalinti. Yra žmonių skundas dėl vedėjo. Išdėstyta argumentuota pozicija, kur jie mato jo nusižengimus. Man atsiuntė tą raštą. Mes kalbėjome su laikinąja direktore. Spaudimo nereikia daryti, kad sudarytų komisiją, tokiu atveju turi būti atliktas vidinis patikrinimas. Jo metu darbuotojas, kurio atžvilgiu patikrinimas atliekamas, gali būti nušalinamas nuo pareigų.

Mano įsitikinimu, iš to, ką perskaičiau, jis (Eligijus Jucius – aut. past.) turėtų būti nušalintas, bet aš to nesprendžiu ir nereikalauju nieko. Mano nuomone, pagrindas nušalinimui yra. Persiunčiau aš tik oficialų raštą savo vardu ligoninės administracijai. Sprendimus priima tiesioginis vadovas to darbuotojo. Yra skundas, reikia jį tirti. Aš nieko nesiūlau. Išdėsčiau, ką direktorė turi padaryti, ir tai yra jos sprendimas“, – 15min teigė P.Isoda.

Pasak jo, vyksta bekompromisė kova, ligoninė turi nemažai problemų, kyla daug nusiskundimų, o kuo viskas baigsis, jis nežino. Šalia – ir daug emocijų. Paklaustas, kodėl neišklausė antrosios pusės – paties E.Juciaus, – meras atsakė, kad visame tame jis tikrai nedalyvaus, nes spręsti, ar skyriaus vedėjas padarė nusižengimų, – ne jo kompetencija.

Meras: „Mano įsitikinimu, iš to, ką perskaičiau, jis (Eligijus Jucius – aut. past.) turėtų būti nušalintas.“

Pasiteiravus, kodėl iki šiol Marijampolės ligoninėje nėra atliekamas nei vidaus, nei išorės auditas, P.Isoda patikino, kad patikrinimus atlieka NVSC bei jo potvarkiu sudaryta savivaldybės administracijos komisija, ikiteisminį tyrimą atlieka ir teisėsauga. Išorinio audito tikimybė ateityje nėra atmetama. Anksčiau Marijampolės ligoninės veikloje problemų jis prisipažino neįžvelgęs.

„Krizės aplinkybėmis išryškėja visi trūkumai. Šiuo metu reanimacijos skyrius, kuriam vadovauja E.Jucius, nedirba. Jei skyriaus vedėjas būtų nušalintas, skyriaus veikla nesutriktų – tai man patikino jo atstovai“, – teigė P.Isoda.

Perteikus anoniminio gydytojo išsakytas mintis dėl dvigubų standartų, taikomų Marijampolės gydymo įstaigoms, ir ar nėra atlaisvinamas kelias kitiems žmonėms, kurie galėtų vadovauti ligoninei, P.Isoda prakalbo atvirai: „Taip, prieš mane tikrai pradėta ligoninės suinteresuotų žmonių didžiulė ataka. Taip, Mantą Čėsną puikiai pažįstu. Jo vadovaujama poliklinika su slaugos skyriumi informaciją apie viruso atvejus teikia patys pirmi. Slaugos skyriuje yra 12 susirgusių: 10 pacientų ir 2 personalo darbuotojai. Susirgo tai susirgo. Niekas informacijos neslepia, bendrauja su žiniasklaida.

Karas dabar vyksta atviras. Ta chėbra, kuri nenori ligoninėje pokyčių, permainų, pradėjo tą karą. Tai faktas. Jie dabar taškosi. Mastas platus, organizuota rimta kampanija. Kodėl? Nes aiškiai deklaruoju, kad ligoninės vadyba manęs netenkina. Ligoninėje – didžiulės problemos, kurios viruso metu pradėjo lįsti. Reikia vadyboje didžiulių permainų. Ne meras skundą parašė, o 17 darbuotojų. Daugiau negalėjo pasirašyti, nes izoliacijoje yra. Koks meras gali ką suorganizuoti? Nepažįstu aš tų žmonių. Neguliu reanimacijoje, nesigydau, nepažįstu darbuotojų. Net norint nesuorganizuosi tokių dalykų. Atėjo laikas, žmonės mato, kad gana tylėti, reikia spręsti.“

Karas dabar vyksta atviras. Ta chėbra, kuri nenori ligoninėje pokyčių, permainų, pradėjo tą karą. Tai faktas. Jie dabar taškosi.

Paklaustas, ar pasveikus ligoninės direktorei svarstys toliau apie jos atleidimą, P.Isoda tvirtai atsakė: „Taip, vienareikšmiškai bus priimti atitinkami sprendimai. Bus kalbama, bus sprendžiama.“

Pasiteiravus, kodėl tada ilgametė direktorė laimėjo neseniai vykusį konkursą, jei jos vadovavimu dabar taip abejojama, meras patikino, kad konkurse renkamasi iš to, kas jame iš dalyvaujančių yra geriausias. Nevertinama, koks kandidatas ką darė iki tol.

„Taip, meras paskyrė tą direktorę, kuria šiandien nėra patenkintas. Aš paskyriau. Aš išsirinkau, tad nereiktų ieškoti sliekų ant asfalto. Tuo momentu konkurse ji buvo geriausia. Tad neadekvatu teigti, kad meras čia kažką nori nuversti“, – patikino P.Isoda.

Pasak mero, nuo pandemijos pradžios Marijampolėje COVID-19 susirgimas fiksuotas 82 asmenims, iš jų 2 jau pasveiko, 3 mirė.

Meras išplatino viešą pareiškimą

Balandžio 22 dieną meras P.Isoda išplatino pranešimą ir savo feisbuko paskyroje:

„Trumpas mano komentaras apie padėtį Marijampolės ligoninėje!

Viešoje erdvėje daug spekuliacijų, daug politikų komentarų – noriu išskirti pagrindinius 3 momentus:

  • Situacija dėl koronaviruso ligoninėje eina į gerąją pusę: jau kelios dienos naujų susirgimų nenustatoma nei darbuotojams, nei pacientams, kasdien į darbą iš saviizoliacijos grįžta darbuotojai. Kai nebus naujų atvejų, praėjus 14 dienų nuo paskutinio susirgusiojo, suderinus su NVSC, galėsime grįžti į įprastą ligoninės darbą. Ligoninė pasidarė išvadas iš buvusios situacijos ir tikiu, kad daugiau tokių židinių nepasikartos.
  • Nauja didelė diskusija dėl Reanimacijos skyriaus. Nemaža dalis skyriaus darbuotojų kreipėsi į ligoninės administraciją ir mane, dėl nepasitikėjimo skyriaus vedėju, informuodami apie konkrečius galimus nusižengimus ir įtemptą darbinę atmosferą. Atsakingai pareiškiu, kad čia nėra bandymas nukreipti dėmesį nuo administracijos atsakomybės, atliekamų tyrimų – tai tiesiog dar viena probleminė vieta, kurią išryškino krizė. Džiaugiuosi, kad žmonės jau netyli, kalba drąsiai ir gina savo teises įstatymų numatyta tvarka. Jei tokių istorijų atsiras naujų – visas spręsime! Reanimacijos skyriaus vedėjo viešumoje pasakyti žodžiai „...po prašymu tėra 17 gydytojų parašų, kai išviso jų dirba apie 85.“ mano nuomone, demonstruoja netinkamą požiūrį, nes kiekvienas specialistas yra labai svarbus ir reikalingas. Negalima žmones laikyti statistika ir vertinti vienetais, o jei jau skaičiais tai čia net 20%. Be to, mano duomenimis, dalis darbuotojų net ir negalėjo pasirašyti, nes serga arba yra saviizoliacijoje.
  • Dėl ligoninės vadovės atsakomybės. Politikai klausia, kodėl nenušalinu arba dangstau vadovę? Vadovė jau antra savaitė serga, turi nedarbingumą, todėl sprendimai negalimi. Ar bus reikalingas nušalinimas, spręsiu, kai vadovė grįš į darbą ir atlikus šiuo metu jau pradėtus tyrimus. Dar kartą patikinu – dangstymo, slėpimo nebus, viskas bus griežtai ir drąsiai daroma, todėl neužsiimkite kaltinimais. Vertinkite, kai ši istorija baigsis.

Per praeitą ir šią savaitę turėjau labai daug bendravimo, pasikeitimo informacija su ligoninės gydytojais, slaugytojais, profsąjungos atstovais ir daugeliu kitų darbuotojų. Džiaugiuosi, kad pagrindinis mano ir kolektyvo tikslas – užtikrinti normalų ligoninės darbą! Susidoroti, suvesti sąskaitų niekas nenori, visi nori dirbti ir išspręsti užsisenėjusias problemas, kurias išryškino koronaviruso krizė. Džiaugiuosi, visapusiškai palaikau ir tikrai esu visų tų žmonių, kurie nori kalbėti ir spręsti problemas, pusėje!

Politikų noriu paprašyti, mažiau triukšmo, o daugiau realios pagalbos, nes dėl savo rinkiminių reitingų galite pridaryti daug žalos įstaigai ir suskaldyti kolektyvą. Ligoninė ir taip jautri vieta, su daug streso ir skausmo, todėl padarykime viską, kad medikai ir kiti ligoninės darbuotojai, gelbstintys mūsų gyvybes ir sveikatą, nepatirtų nei fizinio, nei moralinio skausmo, kad turėtų geras darbo sąlygas ir normalią atmosferą, o mums visiems, atsitikus nelaimei, nebūtų baisu patekti į ligoninę.

Būkime visi sveiki ir susitelkę!“

Trumpas mano komentaras apie padėtį Marijampolės ligoninėje! Viešoje erdvėje daug spekuliacijų daug politikų komentarų...

Posted by Marijampolės meras Povilas Isoda on 2020 m. balandžio 22 d., trečiadienis

15min redakciją pasiekė rašto turinys

15min redakcija gavo ir E.Jucių skundžiančių pavaldinių raštą, kuris perduotas P.Isodai ir ligoninės direktorei.

E.Juciaus vadovaujamo skyriaus kolektyvo nariai prašo administracijos nušalinti skyriaus vedėją nuo einamų pareigų, kadangi jis prarado personalo pasitikėjimą, kuria skyriuje įtemptą ir nesaugią aplinką, naudoja psichologinį smurtą.

„Savo prašymą grindžiame šiais argumentais:

1. Ruošiant palatas galimiems sunkų kvėpavimo funkcijos nepakankamumą turintiems pacientams, pateikė neveikiančius DPV aparatus, taip klaidindamas ligoninės administraciją ir kitus ligoninės darbuotojus;

2. Nuslėpė nuo ligoninės administracijos faktą, kad skyrius neturi portatyvaus DPV aparato, reikalingo sunkių ligonių transportavimui KT tyrimui, taip sukeldamas grėsmę pacientų sveikatai bei nerimą skyriaus personalui;

3. 2020.04.07 d., nustačius COVID-19 (+) skyriaus pacientei, nuslėpė šį faktą nuo personalo, vėliau, kai budintis personalas pasiteiravo dėl tolimesnių veiksmų, teigė: „Kam jums rengtis (apsauginę aprangą), vis tiek jau užsikrėtėte“.

Minėtą dieną skyriuje gydėsi dar keletas pacientų, taip pat pacientas iš įkalinimo įstaigos, kurį lydėjo du pareigūnai. Budinčiai gydytojai, pasiteiravus dėl tolimesnių veiksmų, skyriaus vedėjas reagavo: „Tegul lieka, neužterškime kitų patalpų“. Visa tai girdėjo pacientą lydintys pareigūnai, kurie taip pat nerimavo dėl savo sveikatos saugumo.

Budinti gydytoja savo iniciatyva pacientų perkėlimą derino su kitų įstaigų vadovais, perspėjo GMP dėl būtinų saugos priemonių užtikrinimo, pervežant COVID-19 infekcija sergančią pacientę, bei su ja kontaktą turėjusius pacientus. Tokiu būdu skyriaus vedėjas ne tik nepadėjo organizuoti COVID-19 židinio likvidavimo skyriuje, bet tyčiojosi iš personalo, skatino jų nerimą ir pasimetimą;

4. Personalo žiniomis, skyriaus vedėjas taip pat turėjo artimą kontaktą su operacinės darbuotoja, sergančia COVID-19 infekcija, tačiau nuslėpė šį faktą, taip išvengdamas saviizoliacijos ir keldamas užkrėtimo riziką aplinkiniams;

5. Išsakius nuogąstavimus dėl esamos COVID-19 viruso plitimo grėsmės, atsako: „Tau paranoja, eik pas psichiatrą“;

6. Neatstovauja personalo interesų ginčytinose situacijose su kt. skyrių personalu dėl pacientų gydymo ir slaugos;

7. Nemandagiai ir iššaukiamai atsako į darbuotojų klausimus frazėmis: „pasiskaityk dokumentus“, „viskas surašyta“, nesuteikia informacijos po dalyvavimo svarbiuose ligoninės vadovybės susirinkimuose ir tenka informaciją sužinoti „iš nuogirdų“;

8. Nuolat kelia emocinę įtampą sudarant darbo grafikus, neproporcingai paskirstydamas budėjimus savaitgaliais ir šventinėmis dienomis, šališkai sudarinėdamas atostogų grafikus vasaros laikotarpiui;

9. Organizuojant planinį darbą operacinėse, gydytojai chirurgai taip pat skirstomi pagal lojalumą skyriaus vedėjui. Neretai „nemėgiamo“ chirurgo operacija nepagrįstai atidedama popietinėms valandoms“, – rašoma 17 E.Juciaus vadovaujamo skyriaus darbuotojų pasirašytame rašte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas