Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 18

Siūlo pusę Kalėdų eglei skirtų pinigų paaukoti – iš viso Ukrainai Kaunas jau skyrė per milijoną eurų

Spalio 18 dieną vykusiame Kauno tarybos posėdyje Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Kauno savivaldybės taryboje seniūnas Paulius Lukševičius pasiūlė pusę šiemet Kalėdų eglei bei Rotušės aikštės papuošimams numatyti lėšų skirti Ukrainai. Atsakydamas į tai, mero pavaduotojas Andrius Palionis įvardijo, kad Kaunas iš viso Ukrainai jau yra skyręs virš milijono eurų.
Kauno Kalėdų eglė
2021 metų Kauno Kalėdų eglė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

TS-LKD frakcija Kauno miesto taryboje iš pradžių siūlė Kauno miesto Kalėdų eglei ir Rotušės aikštės papuošimui skirtus 160 tūkst. eurų paaukoti karo baisumus kenčiančiai Ukrainai, tiksliau – Ukrainai paramą teikiančioms organizacijoms.

TS-LKD frakcijos nuomone, atsižvelgiant į aplinkybes, tebevykstant karui Ukrainoje, šventės mieste gali būti ir kuklesnės, o svarbiau šiuo kritiniu momentu yra palaikyti brolišką ukrainiečių tautą.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Lukševičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Lukševičius

Šiuo viešu siūlymu frakcija kreipėsi į Kauno miesto merą Visvaldą Matijošaitį ir tikisi jo pritarimo.

„Prašome miesto vadovų įvertinti neeilines aplinkybes ir šventes mieste pasitikti kukliau, o didžiąją dalį lėšų, skirtų Kauno Kalėdų eglei bei papuošimams skirti kaip paramą Ukrainai. Taip Kaunas parodytų savo palaikymo ženklą karo niokojamai šaliai“, – teigė Kauno miesto savivaldybės tarybos opozicijos lyderis P.Lukševičius.

Tačiau antradienį vykusio tarybos posėdžio metu jis įvardijo, kad galėtų Ukrainai būti skiriama pusė Kalėdų eglei ir papuošimams numatytos sumos, tai yra 80 tūkst. eurų.

Pasak jo, šio pasiūlymo įgyvendinimas taip pat būtų puiki proga parodyti pavyzdį sostinei, kuri šiuo metu yra įstrigusi diskusijose dėl Kalėdų eglės likimo. Taip pat šis žingsnis neva paragintų ir kitas Lietuvos savivaldybes pasekti Kauno pavyzdžiu.

Konservatorių pareiškimas buvo perduotas posėdžiui pirmininkavusiam mero pavaduotojui Andriui Palioniui. Šis tarybos nariams priminė, kad bene kas antrą tarybos posėdį darbotvarkėje būna sprendimų projektų dėl paramos Ukrainai.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Andrius Palionis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Andrius Palionis

„Iki šios dienos virš milijono eurų miesto biudžeto lėšų yra išleista paramai Ukrainai. Tuo, tikriausiai, galime kiekvienas iš mūsų pasidžiaugti. Padėti turime visada. Nekalbu dar apie tai, kuo padeda kitos su miestu susijusios įmonės, kurios skiria ir sandėlius sandėliuoti tai paramai ir taip toliau“, – posėdyje teigė A.Palionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas