Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 15

Prieš Seimo narių vizitą – papildomi varteliai Gulbinų kvartalo tvoroje, V.Benkunskas žada sutvarkyti teritoriją

Aplinkosaugininkų, žurnalistų, prokurorų ir Seimo narių dėmesio sulaukusiame prabangiame Gulbinų kvartale prie Vilniaus ketvirtadienio popietę virė darbas. Čia buvo ruošiamos vietos naujiems varteliams, kurie esą užtikrins sklandesnį patekimą į teritorijoje esantį valstybinį mišką. Vilniaus meras Valdas Benkunskas pareiškė, kad savivaldybė ketina šią teritoriją sutvarkyti.
Gulbinų kvartalo tvoroje įrengiami nauji varteliai
Gulbinų kvartalo tvoroje įrengiami nauji varteliai / 15min skaitytojo nuotr.

Teritorija Didžiųjų Gulbinų gatvėje pastaruoju metu vėl pateko tarp ypatingą susidomėjimą keliančių objektų.

„Karas“ dėl vartelių

Kelis kartus čia praeitą savaitę lankęsi aplinkosaugininkai užfiksavo pažeidimus, kad varteliai, per kuriuos galima pasiekti valstybinio miško plotus šioje teritorijoje, yra užrakinti.

Todėl kvartalo valdytojams nusiųstas privalomasis nurodymas, kad pravaloma „iki rugsėjo 10 d. užtikrinti, kad asmenims sklype būtų suteiktas nuolatinis laisvas patekimas (padarant atvirą praėjimą pro atidarytus tvoros vartelius) į VĮ Valstybinių miškų urėdijos Nemenčinės regioninio padalinio Neries girininkijos 266 kvartalo 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 334 taksacinius sklypus.“

Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) sako ketinanti tartis su prokurorais, kaip užtikrinti, kad šiame valstybiniame miške galėtų laisvai lankytis visi norintys. Aplinkosaugininkai tokių sąlygų nesudarymą vadina nepriimtinu.

Plačiau skaitykite čia: Gulbinų kvartalo varteliai įtraukė teisėsaugą: valdytojai sako juos atrakinę, aplinkosaugininkai netiki.

Teritorijos valdytojos UAB „Gulbinų turizmas“ atstovas Giedrius Justas Baranauskas 15min sakė, kad varteliai dabar jau atviri visą parą, o antrojo aplinkosaugininkų patikrinimo metu rasti vieni užrakinti buvę per klaidą.

„Mes suprantame, kad tie varteliai turi būti atviri. Iš esmės jie ir yra atviri visą laiką. Tiesiog tų vartelių iš sklypo išeiti ar į jį patekti yra ir daugiau, tačiau tie kiti varteliai neveda į tuos miško paskirties lopinėlius.
Tai čia turėjome tokį nesusipratimą, kad apsaugos darbuotojai, matyt, ir įtampą jautė ar pan., kai rakino kitus vartelius, nevedančius į miško žemę, užrakino ir vienus vartelius, vedančius į miško sklypą.

Dėl tos klaidos teko pasiaiškinti, tad šiuo metu visi varteliai, vedantys į miško sklypo plotelius yra kiaurą parą atrakinti. Jų yra 5. Vienas patekimas per pagrindinį įvažiavimą ir dar keturi įėjimai yra. Ir visą parą dabar tie varteliai atrakinti“, – tikino atstovas.

Pasidairyti, kaip atrodo kvartalas už tvoros, galite pasižiūrėję šią galeriją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas