2020 03 21

Skelbia apie Žemei smogsiantį asteroidą, tačiau tik antraštėje

Feisbuke dalinamasi informacija neva kitą mėnesį į Žemę gali trenktis Everesto kalno dydžio asteroidas. Panašu, meluojantys supranta ir patys autoriai, nes tekste apie apokalipsę nekalba.
Asteroidas
Asteroidas / Kadras iš medžiagos

„Kitą mėnesį įmanomas Žemės ir asteroido, savo dydžiu galimai prilygstančio Everesto kalnui, susidūrimas“, – skelbia tinklalapis minfo.lt.

Per porą dienų publikacija pasidalino per 100 socialinio tinklo vartotojų. Feisbuko naujienų sraute ji buvo parodyta per 30 tūkst. kartų.

15min nuotr./Klaidinanti publikacijos antraštė
15min nuotr./Klaidinanti publikacijos antraštė

Socialiniame tinkle skelbiamoje publikacijoje kalbama apie asteroidą pavadinimus (52768) 1998 OR2. Maždaug 4 kilometrų skersmens dangaus kūnas pirmą kartą buvo pastebėtas 1998 m.

Skirtingai nei skelbia minfo.lt antraštė, (52768) 1998 OR2 susidūrimas su mūsų planeta nėra įmanomas, nes arčiausiai Žemės asteroidas šiemet bus už 6,4 milijonų kilometrų. Maždaug 16 kartų toliau nei Mėnulis.

Asteroidą 1998m. NASA priskyrė „potencialiai pavojingų“ kategorijai dėl dangaus kūno dydžio ir skrydžio trajektorijos, kuri kertasi su mūsų planetos keliu aplink Saulę.

NASA mokslininkų skaičiavimų arčiausiai Žemės asteroidas skris 2079, kuomet 4 km skersmens objektas nuo mūsų planetos bus nutolęs mažiau nei 2 mln. kilometrų.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programa, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas