Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 14

Skiepijimas „gyvos eilės“ principu Panevėžio rajono gyventojų nesudomino

Paskelbus apie „gyvos eilės“ principu skiepijamus vyresnius nei 35 metų asmenis, Panevėžio rajono savivaldybės vakcinavimo centre, Velžyje, penktadienį skiepytis suskubo rajono gyventojai. Dar iki pietų buvo paskiepyti 109 gyventojai. Visi norintys buvo skiepijami tik su „Vaxzevria“ vakcina (gamintojas „AstraZeneca“) be išankstinės registracijos.
Vakcina nuo COVID-19
Vakcina nuo COVID-19 / „Scanpix“ nuotr.

„AstraZeneca“ – nepopuliariusia vakcina

Panevėžio rajono savivaldybės gydytoja Renata Valantinienė tikino, kad rajonui šiuo metu buvo skirtos 644 vakcinos.

„Iki pietų pasiskiepijo 109 žmonės. Tiesą pasakius, tikėjomės, kad aktyvumas bus didesnis, bet reikia džiaugtis ir tokiu skaičiumi“, – atviravo ji.

Paklausta, ar žmonės vis dar bijo skiepytis su minėta vakcina, Savivaldybės gydytoja patvirtino, kad „AstraZeneca“ – nepopuliariausia variantas.

„Tie, kurie nori skiepytis, skiepijasi su bet kuria vakcina. Jiems tinka ir „AstraZeneca“. Tačiau tie, kurie vengia skiepo, laukia kitų, populiaresnių vakcinų: „Moderna“ ir „Pfizer“, – pasakojo R.Valantinienė.

Elektroninė registracijos sistema

Beje, Panevėžio rajono gyventojai jau gali greičiau ir patogiau užsiregistruoti skiepui nuo koronaviruso elektroninėje registracijos sistemoje – vakcina.myhybridlab.com.

Kiekvieną savaitę į vakcinacijos procesą bus įtraukiama nauja amžiaus grupė: nuo gegužės 17 d. – 45 metų ir vyresni gyventojai, nuo gegužės 24 d. – 35 metų ir vyresni, o nuo gegužės 31 d. – nuo 16 metų.

Elektroninėje registracijos sistemoje gyventojai gali užregistruoti save ar savo artimąjį. Platformoje gyventojai gali matyti, kur gali vakcinuotis, kokia vakcina ir kokiu laiku. Sistemoje Panevėžio rajono gyventojai galės pasirinkti norimą vakcinos rūšį iš tuo metu turimų vakcinavimo centre.

Prisijungimas prie sistemos vyksta per elektroninius valdžios vartus. Registruojantis reikia nurodyti savo arba registruojamo asmens duomenis bei kontaktinį numerį, pasirinkti vieną iš galimų laikų skiepytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas