Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 19

Sklypą prie namų pavertė sąvartynu: buvusiam sąjūdiečiui teks aiškintis teisme

Šiaulių rajono Aukštelkės gyventojai su nerimu dairosi į kaimyno Algimanto Končiaus sklypą. Jame prikaupta daugybė įvairių daiktų – čia rasi ir senų automobilių, ir šaldytuvą, ir skalbimo mašinų, padangų bei dar daugybę visko, kas kaimynams atrodo tiesiog šiukšlės. Tačiau pats sklypo savininkas į kalbas nesileidžia, tad neapsikentusi Šiaulių rajono savivaldybė jau ne pirmą kartą kreipėsi į teismą.
Nelegalus sąvartynas Aukštelkėje Šiaulių rajone
Nelegalus sąvartynas Aukštelkėje Šiaulių rajone / 15min skaitytojo nuotr.

Į 15min kreipėsi savo pavardės prašęs neskelbti Šiaulių rajono gyventojas, tvirtindamas nebegalintis apsikęsti su sąvartyno kaimynyste.

Bijo ir nuodingų medžiagų

„Mūsų visuomenėje dabar labai daug kalbama apie ekologiją, gamtos saugojimą, esame mokomi savo vaikams palikti šį pasaulį bent ne blogesnį, nei mes radome jį patys. Bet kaip ir visur žodžių daug, o darbų iš valstybės pusės (kontroliuojančių institucijų) beveik nėra.

Šiaulių rajone, Aukštelkės gyvenvietės Ateities gatvėje yra įsteigtas kuo tikriausias sąvartynas, kuriam nei leidimų nereikia, nei įstatymai negalioja. Baisu pagalvoti, kiek lietui lyjant nuodingų medžiagų geriasi į gruntą, o aplink gyvena šeimos su vaikais, namukai gražiai sutvarkyti, bet žmonės priversti kęsti sąvartyno kaimynystę“, – teigė vyras.

Jis tikino negalįs suprasti, kaip Lietuvoje yra tiek kontroliuojančių institucijų, bet nė viena iš jų nesiima jokių priemonių, kad štai toks esą nelegalus sąvartynas būtų pagaliau sutvarkytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas