Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 29

Sniego audra Vilniuje įsisiautėjo: gatvės dar pravažiuojamos, bet šaligatvių jau nėra

Meteorologų trečiadienį Vilniuje ir Rytų Lietuvoje žadėtas snygis prasidėjo lėčiau nei prognozuota, bet vakare įsisiautėjo kaip reikiant.
VIDEO: Vilniuje siaučia pūga, „Grinda“ meta visas pajėgas į gatves

Meteorologai prognozavo, kad Vilniuje stiprus snygis prasidės nuo 10 valandos ryto. Snigti pradėjo, bet ne taip smarkiai kaip baimintasi. Sostinėje snigo visą dieną, tačiau gatvės buvo pravažiuojamos, didelių eismo spūsčių nekilo.

15min nuotr./Snygis Vilniuje
15min nuotr./Snygis Vilniuje

Tačiau vakare sniego audra įsisiautėjo. Po 19 valandos snygis sustiprėjo, pakilo vėjas ir pradėjo pustyti sniegą. Gatvės jau buvo paklotos privažinėtu sniegu, tačiau automobiliai, nors ir lėčiau, judėjo. Tuo tarpu šaligatvių artėjant 20 valandai jau nebeliko, buvo tik praminti takeliai, o kai kur ir jų nebeliko.

15min nuotr./Snygis Vilniuje
15min nuotr./Snygis Vilniuje

Meteorologai prognozavo, kad per trečiadienio dieną ir ketvirtadienio naktį daugiausia (iki 10–15 mm) kritulių iškris rytiniuose rajonuose. Taip pat, pasnigs ir pajūryje, maždaug iki 4–7 mm. 1 mm kritulių atitinka 1 cm storio puraus (sauso) sniego sluoksnį.

Lietuvos automobilių kelių direkcija vakarop skelbė, kad sudėtingesnės eismo sąlygos dėl snygio yra Utenos, Molėtų, Švenčionių ir Ignalinos rajonuose, čia dauguma kelių padengti prispausto arba suvažinėto sniego sluoksniu, daug kur iki 10 cm, slidūs.

Vakarų Lietuvoje bei Vilniaus, Varėnos, Zarasų ir Panevėžio rajonuose didžioji dalis kelių yra šlapi, provėžoti, slidūs. Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai išlieka provėžoti, padengti prispausto, pažliugusio sniego sluoksniu.

Kelių ruožuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį bei laikytis didesnio nei įprasta saugaus atstumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas