Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 09

Socialdemokratų ir liberalų tarybos Vilniuje aptars pasirengimą rinkimams

Šeštadienį Vilniuje posėdžiaus valdančiajai koalicijai priklausančio Liberalų sąjūdžio ir opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) tarybos.
Erikas Ovčarenko/BNS nuotr.
Erikas Ovčarenko/BNS nuotr.

Liberalų lyderė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen planuoja apžvelgti politinę situaciją, aptarti pasirengimą kitąmet vyksiantiems rinkimams.

Lapkričio pabaigoje V. Čmilytė-Nielsen pranešė nekandidatuosianti kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose, partija savo kandidato šiuose rinkimuose nutarė išvis nekelti, prioritetą žada teikti Seimo rinkimams.

Šeštadienį liberalai taip pat aptars Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendį, kuriuo Liberalų sąjūdis pripažintas kaltu politinės korupcijos byloje.

Jis nuteistas dėl kyšininkavimo, prekybos poveikiu ir piktnaudžiavimo, nes 2015–2016 metais reikšmingas pareigas ėjusių šios partijos atstovų Eligijaus Masiulio, Šarūno Gustainio ir Gintaro Steponavičiaus korupciniai veiksmai buvo atliekami ir partijos naudai. Dėl to Liberalų sąjūdžiui skirta 376,6 tūkst. eurų bauda. 

Dabartinė organizacijos pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen yra sakiusi, kad partija po korupcijos skandalo atsinaujino, ji pati partijos vadove išrinkta 2019 metais.

Liberalų sąjūdis Seime turi 13 atstovų.

Šeštadienį posėdžiausianti LSDP taryba taip pat aptars politines aktualijas, artėjančius rinkimus, šalies saugumo situaciją, Vyriausybės veiklą. 

„Tarybos nariai diskutuos dėl tolstančių viešųjų paslaugų gyventojams bei augančios švietimo ir sveikatos sektorių privatizacijos, neprieinamo būsto. Taryboje bus pristatyti sprendimai, kaip valstybė turėtų reaguoti į kritinę padėtį energetikos sektoriuje, kuomet vartotojams buvo padaryta šimtamilijoninė žala“, – teigiama partijos pranešime.

LSDP taryba ruošiasi priimti ir rezoliuciją „dėl valdančiųjų vykdomos žalingos regioninės politikos“.

Partijų reitingų viršūnėje šiuo metu esanti opozicinė Socialdemokratų partija kol kas nėra iškėlusi kandidato į prezidentus.

Šios partijos vadovė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė neatskleidžia, ar kandidatuos į prezidento postą.

LSDP parlamente turi 13 narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas