Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

V. Blinkevičiūtė: socialdemokratų rinkėjui nėra svarbu, kas po rinkimų bus premjeru

Socialdemokratų rinkėjams nėra svarbu, kas po rinkimų užims premjero postą, sako partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė.
Vilija Blinkevičiūtė
Vilija Blinkevičiūtė / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

„Aš tikrai manau, kad tai nėra svarbu rinkėjui. Rinkėjui yra svarbu vienas dalykas, tikiu, kad rinkėjas suprato, kad nebenorėtų, ko gero, kad toliau valdančioji dauguma Seime ir Vyriausybėje būtų konservatoriai su liberalais“, – Žinių radijui penktadienį teigė Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderė.

Pirmadienį paskelbta visuomeninio transliuotojo LRT užsakymu „Baltijos tyrimų“ atlikta visuomenės apklausa rodo, kad gyventojai ministro pirmininko pareigose dažniausiai mato V.Blinkevičiūtę ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderį Saulių Skvernelį.

Į klausimą, kurį iš šių politikų matytumėte premjeru po spalį vyksiančių Seimo rinkimų, po 15,9 proc. respondentų nurodė V.Blinkevičiūtę ir S.Skvernelį.

Pati V.Blinkevičiūtė, nors veda LSDP sąrašą Seimo rinkimuose, tačiau iki šiol konkrečiai neatsako, ar dirbtų ministre pirmininke, jeigu rinkimus laimėtų.

Prezidentas Gitanas Nausėda anksčiau teigė, kad V.Blinkevičiūtę matytų premjerės pareigose. Dabar prezidentas sako, kad tai pačios V.Blinkevičiūtės sprendimas.

G.Nausėda taip pat teigė, kad vadovauti Vyriausybei galėtų ir antruoju numeriu socialdemokratų sąraše įrašytas buvęs partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas 2012 metais konstatavo, kad G.Paluckas piktnaudžiavo tarnyba, nes būdamas Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriumi protegavo graužikų naikinimo paslaugas teikusią savivaldybės įmonę.

V.Blinkevičiūtė nemano, kad buvęs teistumas užkerta kelią G.Paluckui būti premjeru.

„Nematau tokios problemos, nes visa tai seniai išnykę, pasibaigę, žmogus pasirengęs dirbti ir savo darbu Seime įrodė, kad yra atsakingas politikas“, – sakė socialdemokratų lyderė.

Partijų reitinguose LSDP užima pirmą vietą ir yra laikoma favorite laimėti rinkimus.

Seimo rinkimai vyks spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas