Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 22

Socialiniuose tinkluose išplito konflikto su kontroliere įrašas: ar išties ji spyrė filmuotojui?

Prieš kelias dienas socialinius tinklus apskriejo vaizdo įrašas, kuriame, kaip teigė internautai, netinkamai elgiasi Vilniaus viešajame transporte dirbanti kontrolierė. Esą ji neleido viešoje vietoje filmuoti, o paskui net ir spyrė. Vis dėlto smagiai besijuokianti JUDU (SĮ „Susisiekimo paslaugos“) darbuotoja kelia klausimų, ar išties konfliktas buvo rimtas ir kažkas kažką ten spardė.
Keleivių kontrolė
Keleivių kontrolė / 15min montažas

15min sulaukė net kelių skaitytojų žinučių su šia vaizdo medžiaga.

„Nufilmavo, kaip VVT viešojo transporto kontrolierė spardėsi ir vijosi žmogų už filmavimą. Vaizdo įrašas iš „TikTok“ socialinės platformos“, – anonimiškai rašė vienas, prisegdamas vaizdo įrašą iš šio socialinio tinklo.

Kitas atsiuntė vaizdo medžiagą pats, nenurodydamas, ar jis ją ir nufilmavo.

„Ar gali taip elgtis keleivių kontrolėje dirbanti ukrainietė – spardyti žmogų, kad jis viešoje vietoje filmavo stotelėje jų darbą?“ – rašė Romas.

Nufilmuotas vaizdas neleidžia susidaryti įspūdžio, koks čia galėjo įvykti konfliktas. Vos kelių sekundžių įrašas parodo tik tai, kad į filmavimo kamerą eina moteris, kuris neatrodo nei pikta, nei agresyvi. Ji juokiasi, kilsteli iš pradžių ranką, o paskui ir koją, lyg mėgintų kažką vaikyti. Šalia einantis jos kolega nedaro nieko.

VIDEO: Keleivių kontrolierių ir juos filmavusio žmogaus susidūrimas

JUDU komunikacijos specialistė Gerda Vasiliauskaitė pateikė įmonės komentarą, kuriame teigiama, kad „remiantis žinoma informacija, konfliktinės situacijos patikros metu nebuvo“.

„Tačiau filmavęs asmuo, išlipęs iš autobuso, ne mažiau kaip apie 20 minučių trikdė keleivių kontrolės darbą ir mūsų darbuotojus provokavo – įkyriai mojavo mobiliuoju telefonu, filmavo, fotografavo ir taip siekė išprovokuoti konfliktą.

Vaizdo medžiagoje užfiksuota kontrolierė – ukrainietė. Kaip galima matyti, jos veide nėra pykčio, netgi priešingai, matome šypseną, nes kontrolierė, kaip pati teigia, nebeišmanydama, kaip dar galėtų paprašyti žmogaus pasitraukti iš jos asmeninės erdvės, kurią jis peržengė, tokių kojos judesiu bandė nuo savęs atitraukti ją filmavusį asmenį. Anot kontrolierės, koja asmens nepalietė.

Filmavęs asmuo trikdė keleivių kontrolės darbą ir provokavo – įkyriai mojavo telefonu, filmavo, fotografavo ir taip siekė išprovokuoti konfliktą.

Reikia paminėti, kad incidentas baigėsi, tik tuomet, kai kontrolieriai į vietą iškvietė policijos ekipažą“, – teigiama įmonės komentare.

JUDU atstovai neslepia, kad konfliktų viešajame transporte vis dėlto pasitaiko: „Kadangi viešuoju transportu keliauja įvairių žmonių – apsvaigusių nuo alkoholio ar kitų medžiagų bei agresyviai nusiteikusių, tokių incidentų pasitaiko, tačiau ne taip jau dažnai. Paprastai, kontrolieriai situacijas sprendžia taikiai – keleivio paprašo išlipti iš transporto priemonės, o ypatingai sudėtingose situacijose yra kviečiamas policijos ekipažas, patys kontrolieriai papildomų veiksmų nesiima.

Žinoma, tokias situacijas psichologiškai atlaikyti sunku, todėl, deja, gali įvykti ir nepavyzdingų situacijos sprendimo variantų. Sužinoję apie juos mes kiekvieną situaciją analizuojame ir tariamės kaip elgtis, jei tokia ar panaši situacija pasikartotų ateityje.“

Pasak G.Vasiliauskaitės, įmonėje nuolat dirbama su keleivių kontrolės darbuotojais, kalbamasi ir diskutuojama apie darbo kultūrą, elgesį, savitvardą ir kaip elgtis tokiose bei panašiose situacijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas