Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Spalis – senjorų mėnuo: Kaunas paruošė per pusšimtį nemokamų renginių

Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena Kaune tradiciškai minima ne tik spalio 1-ąją, bet ištisą mėnesį. Išskirtinai senjorams dedikuotoje programoje šiemet suplanuota daugiau kaip pusšimtis nemokamų renginių. Garbaus amžiaus kauniečiai kviečiami į parodas, koncertus, paskaitas ir sporto bei sveikatingumo užsiėmimus, rašoma Kauno miesto savivaldybės pranešime spaudai.
Senjorai
Senjorai / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Kaunas yra ir išliks miestu, kuriame gerai jaučiasi kiekvienas, nepaisant savo amžiaus. Atnaujinti parkai kviečia pasimėgauti žaluma, kultūros įstaigos siūlo įvairias veiklas, o savivaldybės pradėta iniciatyva „Judėk sveikai“ gyvuoja jau daugiau kaip dešimtmetį. Stengiamės, kad socialinės ir sveikatos paslaugos būtų patogiai prieinamos kiekvienam. Atnaujintas viešasis transportas ir lengvatos garbaus amžiaus žmonėms yra dar viena paskata neužsibūti namuose, daugiau keliauti po miestą. Ypač tai daryti kviečiu spalį“, – sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Jau ateinančią savaitę startuoja turininga Senjorų mėnesio programa: parodos, ekskursijos, koncertai, meno kolektyvų pasirodymai, mankštos ir sveikatinimosi veiklos, įvairūs edukaciniai užsiėmimai. Renginiai vyks visame mieste, taip skatinant didesnį dalyvių įsitraukimą. Visos veiklos – nemokamos.

Antrąjį rudens mėnesį duris plačiai atvers pagrindinės Kauno kultūros įstaigos. Nemokamai apsilankyti kvies Lietuvos zoologijos sodas, Kauno miesto muziejaus skyriai, Kauno plaukimo mokyklos baseinai, Kauno paveikslų galerija ir kitos įstaigos.

Spalio 1-ąją Senjorų mėnesio atidarymą simboliškai paskelbs šventinis koncertas. Legendinėje sporto halėje bus įvertinti ir pagerbti nusipelnę miesto senjorai. Drauge su sveikinimais susirinkusiems skambės muzikinė programa – nuotaikingą pasirodymą dovanos operos solistai Liudas Mikalauskas bei Egidijus Bavikinas.

Spaliui įsibėgėjus, į pasirodymą pakvies aktorė Nijolė Narmontaitė, taip pat lankytojų lauks teatro dirbtuvės, pramogos baseinuose ir net sveikų patiekalų gamybos pamokos.

„Senjorams paruošta turininga ir įvairi programa. Prie jos išpildymo prisidėjo nemaža specialistų komanda. Prie iniciatyvos jungiasi ne tik miesto kultūros įstaigos, bet ir verslai, leisiantys senjorams padovanoti malonias staigmenas.“, – teigė Kauno miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkės pavaduotojas Gediminas Vasiliauskas.

Vėstant orams visada malonu sušilti ir pabendrauti prie puodelio kavos. Senjorus jaukiems pasisėdėjimams kviečia net keletas miesto kavinių.

Kiekvieną spalio mėnesio antradienį ir ketvirtadienį kava nemokamai vaišins kavinė „Segtukas“ (Savanorių pr. 206, I aukštas). Spalio mėnesio sekmadieniais 10–12 val. puodelį kavos dovanos kavinė „Etno dvaras“ (PC „Molas“, K. Baršausko g. 66A).

Spalio 1 dieną senjorams visos kelionės miesto autobusais ir troleibusais bus nemokamos. Keliaujant su savimi būtina turėti pensijos gavėjo pažymėjimą.

Išsami senjorų mėnesio programa čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas