Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 11

Specialistai – apie gyvybės langeliuose paliktus vaikus: „Kai gauni pranešimą, visada yra jaudulys“

Sekmadienio vakarą gyvybės langelyje Kaune palikta dvejų metų mergaitė. Tai – itin retas įvykis, mat paprastai gyvybės langeliuose paliekami kelių dienų naujagimiai. Kas vyksta suskambus gyvybės langelio garsiniam signalui, ar būna atvejų, kai paliekami ne tik naujagimiai?
Gyvybės langelis
Gyvybės langelis / 15min montažas

Medikų pagalbos neprireikė

Kaip pranešė Kauno ligoninė, mergaitė buvo palikta P.Mažylio gimdymo namuose sekmadienį apie 19.30 val. Nuskambėjus gyvybės langelio skambučiui lopšyje rasta mergaitė.

Ji buvo apie 2 metų, užklota pledu, tvarkingai aprengta, vaikštanti ir kalbanti. Mergaitė perduota už tolesnę vaiko priežiūrą atsakingoms tarnyboms.

Kaip 15min sakė Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Andželika Vežbavičiūtė, gyvybės langelyje Kaune paliktas vaikas šiuo metu yra saugioje aplinkoje, juo rūpinasi budintis globotojas: „Vaikeliui medikų pagalbos neprireikė, tad vaiko teisių gynėjai stengėsi, kad po pirminės medikų apžiūros mažylis kuo greičiau patektų į šeimos aplinką, kur bus atlieptas tokio amžiaus vaikui būtinas emocinio artumo ir kiti ne mažiau svarbūs poreikiai.“

Berniuką prie gyvybės langelio atvedė mama

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas