Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 10

Sprendimas visada yra. Leisk Tau padėti

Rugsėjo 10-ąją minima Pasaulinė savižudybių prevencijos diena. Kaune penktadienį įvyko socialinė akcija, kurios pagrindinis tikslas – atkreipti dėmesį į savižudybės rizikoje esančius ir informuoti apie pagalbos galimybes.

Nuo ryto pagrindinėse Kauno gatvėse vaikščiojo juodai apsirengę 55 akcijos dalyviai praeivius skatino būti labiau empatiškiems ir jautresniems šalia esantiems.

Dalyvių skaičius pasirinktas ne atsitiktinai, jis iliustruoja praėjusiais metais Kaune nusižudžiusiųjų statistiką.

Aleksoto kalno apžvalgos aikštelėje šokio teatras „Aura“ parodė ištrauką iš spektaklio ,,Norėčiau būt paparčio žiedu“. Tai gamtos įkvėptas šokis apie medžius, apie žmones, kurie gyvybiškai reikalingi vieni kitiems, kad bendrautų, kvėpuotų, veiktų, išliktų.

Iš tiesų kiekvienam žmogui reikalingas artimųjų, draugų palaikymas, o reikalui esant, turi turi būti galimybė gauti profesionalią pagalbą.

Sprendimas visada yra. Leisk Tau padėti

,,Sprendimas visada yra. Leisk Tau padėti“ - tai šiomis dienomis Kaune prasidėjusios socialinės kampanijos kvietimas kreiptis profesionalios pagalbos tada, kai ji yra reikalinga.

VIDEO: Sprendimas visada yra. Leisk tau padėti

Pagalba Kauno mieste

Įgyvendinant savižudybių prevencijos modelio veiklas Kauno mieste kiekvieną savaitę vyksta savitarpio pagalbos grupiniai susitikimai didžiuosiuose Kauno miesto poliklinikos filialuose.

Savitarpio pagalbos grupėse Kauno miesto poliklinikos Centro ir Kalniečių padaliniuose laukiami paaugliai, o suaugusieji – Šilainių, Šančių ir Dainavos psichikos sveikatos centrų padaliniuose. Grupės yra atviros, nuolat priimančios naujus narius. Platesnė informacija: bit.ly/savizudybiu-prevencija.

Daugiau sužinoti apie pagalbos galimybes Kaune gyventojai kviečiami Visuomenės sveikatos biuro interneto svetainėje www.kaunovsb.lt arba nacionalinėje savižudybių prevencijos platformoje www.tuesi.lt.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas