Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sprogusio Viršuliškių daugiabučio gyventoja: „Mūsų butai suniokoti ir apiplėšti“

Sausį sprogusio, o šiuo metu atstatomo Viršuliškių daugiabučio gyventoja Lina teigia, kad butai, kuriuos savivaldybė įsipareigojo saugoti, buvo apvogti ir suniokoti.

„Kad mūsų butai suniokoti ir apiplėšti aš aptikau pirmoji. Netekau žado kai išvydau marodierių siautėjimo mastą. Bet čia tik visiškam berazūmiui turi būti neaišku, kad žmonės pinigų, papuošalų ir alkoholio nepaliko...“, – socialinime tinkle „Facebook“ rašė Lina.

Ji pasidalijo ir nuotraukomis, kuriose matyti ant žemės netvarkingai suversti daiktai, paliktos nuorūkos.

Daugiabučio gyventojos Linos nuotrauka „Facebook“ /Apvogtas sprogusio Viršuliškių daugiabučio butas
Daugiabučio gyventojos Linos nuotrauka „Facebook“ /Apvogtas sprogusio Viršuliškių daugiabučio butas

„Šlykštu, kai purvinos letenos lenda į tavo stalčius, rausiasi lentynose, ant grindų mėto nuorūkas, gadina daiktus, išlaužia rankenas iš naujai įstatytų langų ir dar velniai žino ką tavo bute veikia“, – piktinosi sprogusio daugiabučio gyventoja.

Apie tai, kad šiuo metu negyvenamo namo butai buvo apvogti pirmasis šią savaitę pranešė LRT.lt.

Šlykštu, kai purvinos letenos lenda į tavo stalčius, rausiasi lentynose, ant grindų mėto nuorūkas.

Viršuliškių daugiabučio gyventoja Lina priminė, kad savivaldybė buvo patikinusi, jog žmonių turtas bus apsaugotas: butai užplombuoti, o be gyventojų sutikimo nė vienas negalės įeiti. Tačiau moteris tvirtino, kad tik pradžioje net gyventojai galėjo sunkiai į savo butus patekti.

„Prasidėjus statyboms, visiems pasidarė dzin. Naujoji apsauga neaišku ką saugoja. Tą didelį kraną, matyt“, – rašė moteris.

Pastato rangovo UAB „Veikus“ direktorius Andrius Guzaitis LRT.lt teigė, kad apie galimą vagystę gyventojai ar policija įmonės neinformavo. Anot jo, gyventojai ne pirmą kartą kreipiasi dėl to, kad esą buvo apvogti, tačiau tokie pranešimai yra nepagrįsti.

VIDEO: Daugiau nei mėnuo po Viršuliškių daugiabučio tragedijos: kaip jaučiasi gyventojai

„Viskas stebima, saugoma, yra apsaugos bendrovė ir draudimai. Jei bus nukentėjusių, jiems turėtų atlyginti žalą“, – sakė jis ir pabrėžė, kad savivaldybė paragino gyventojus išsinešti vertingus daiktus, o likęs turtas yra menkavertis.

Į tai sureagavo ir, kaip teigia, apvogtą butą radusi gyventoja Lina:„Smagu būtų pažiūrėti, jei jiems reiktų per kelias dienas visą butą skubiai iškraustyti – ir dar šaltyje bei tamsoje. Apgriuvusiais, apledijusiais be turėklų laiptais nešt baldus ir kitus daiktus. Ir dar sugalvot į kur nešti. Todėl žmonės ir paliko mažai naudojamus daiktus tuose butuose, kurie nebuvo pažeisti sprogimo. Ir kas galėjo tikėtis, kad „skriaustą galima dar kartą nuskriausti“ ( kaip taikliai pasakė mano draugė M). Ne apie daiktų vertę čia kalba, o apie požiūrį ir moralę...“.

Pasak Linos, policija apie šį įvykį informuota, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Du sprogimai ir gaisras Viršuliškėse esančiame daugiabutyje kilo sausio pradžioje, jo metu žuvo du žmonės – nepilnametis ir suaugęs asmuo.

Po sprogimo daugiabutis tapo nebegyvenamas, bet jį nuspręsta atstatyti. Daugiabučiam namui atstatyti prireiks maždaug 1,24 mln. eurų, o šie darbai finansuojami draudimo bendrovių, Vyriausybės rezervo, Vilniaus miesto savivaldybės bei gyventojų lėšomis.

Dėl įvykusio gaisro be pastogės iš viso liko 57 namo gyventojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas