Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 10

25 proc. mažesnes algas gausiantys darželių darbuotojai: „O prezidentas vis kalba apie Gerovės valstybę“

Dalies Vilniaus darželių darbuotojai rugsėjį pasitiko ne pačiomis linksmiausiomis nuotaikomis – jiems gerokai sumažintas atlygis už darbą. Direktoriaus pavaduotojai ugdymui ir ūkio reikalams, meninio ugdymo, fizinio lavinimo mokytojai, pastatų prižiūrėtojai, skalbėjai, valytojai uždirbs ketvirtadaliu mažiau. Savivaldybė aiškina siekianti racionaliai naudoti biudžeto lėšas, o šiems darbuotojams esą darbo mažuose darželiuose yra mažiau.
Vaikų darželis
Vaikų darželis / Unsplash.com nuotr.

Vilnius.lt pateiktais duomenimis, iš viso sostinėje yra 125 lopšeliai-darželiai. Bendrame sąraše mažosios įstaigos neišskiriamos, tačiau jų yra apie 20. Šiuose darželiuose tėra po 6-7 vaikų grupes, kai savo ruožtu didesniuose tų grupių jau mažiausiai 12.

Tokie mažesni darželiai neretai įsikūrę patalpose, kurios nebuvo statytos kaip tipiniai darželiai. Tad ir darbo pobūdis bent jau daliai jų darbuotojų, ypač – ūkinės dalies, kiek kitoks. Taip 15min sakė vienas iš tokio darželio darbuotojas, prašęs anonimiškumo – tiek jis pats, tiek darželio vadovybė tikina nenorintys nemalonumų su Vilniaus savivaldybe.

Ketvirtadaliu mažiau

Kaip tik pastarosios sprendimu dalies mažųjų darželių darbuotojų piniginės nuo rugsėjo gerokai susitraukė – jų atlyginimai sumažinti net 25 proc. Ir nors savivaldybė tvirtina, kad tai buvęs teisingas žingsnis, darbuotojai ironiškai šypsosi ir siūlo įvertinti jų atlyginimus.

Štai paima ir nusprendžia – mokės 25 proc. mažiau. Grubiai pasakius, mus „nudrožė“.

Štai direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams tokiame darželyje uždirba arti 1300 eurų atskaičius mokesčius. Tad dabar gaunama suma nesieks ir tūkstančio eurų. Valytojos, skalbėjos, vadinamieji meistreliai gauna dar mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?