Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 05

Stulbinantys 86-erius metus mininčio Lietuvos zoologijos sodo lankytojų rodikliai – skaičiai padvigubėjo

Lietuvos zoologijos sodas Kaune liepos 1-ąją atšventė 86-ąjį gimtadienį. Lankytojai galėjo ne tik pasimėgauti įvairiomis edukacijomis bei dovanomis, bet ir įvertinti po dvejus metus trukusios rekonstrukcijos pasikeitusias erdves, atsakyti sau į klausimą: ar dabar geriau?
Kauno zoologijos sodas
Lietuvos zoologijos sodas atšventė 86-ąjį gimtadienį / 15min nuotr.

„Atsinaujinęs ir erdvus“, – taip keliais žodžiais pasikeitimus įvertino seniai koją pro zoologijos sodo vartelius jau kėlęs lankytojas Tomas.

Gimtadienio šventės metu ore tvyrojo džiugios ir pakilios, smalsumo kupinos nuotaikos. Lankytojus pasitiko muilo burbulai ir mimai, gestais kvietę mažuosius tyrinėti gamtos pasaulį, o vyresnius – iš naujo su juo susipažinti.

Nors oras ir buvo apniukęs, bet kurią minutę, atrodė, pradės lyti, susirinkusių žmonių tai neišgąsdino – jie buvo pasiruošę.

Sukūrė per trejus metus

Lietuvos zoologijos sodas pirmą kartą duris atvėrė 1938 m. liepos 1-ąją. Gamtininko, profesoriaus ir biologo Tado Ivanausko iniciatyva buvo suburta to meto entuziastų bendruomenė, kuri vos per trejus metus ir įsteigė bei oficialiai atidarė šią laukinių gyvūnų buveinę.

Kaip 15min pasakojo 37-erius metus zoologijos sode skaičiuojantis gyvūnų prižiūrėtojas Rimvydas Mikutavičius, būtent Antrasis pasaulinis karas ir pokarinis laikotarpis buvo sunkiausias tuometiniam zoologijos sodui. Nemaža dalis gyvūnų buvo sušaudyta, likviduota, o kita – išvežta, parduota kitiems zoologijos sodams.

„Pokarinis zoologijos sodas, kaip ir bet kas po karo, atrodė blogai, – prisiminė prižiūrėtojas. – Iki 1958 metų situacija mums nežinoma, nes tuo metu nebuvo fiksuojama.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi