Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 17

Su Prancūzijos Senato pirmininku pasienyje aptarti neteisėtos migracijos klausimai

Į Lietuvą atvykęs Prancūzijos Senato pirmininkas Gerardo Larcher ir vadovaujama delegacija šiandien apsilankė Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje, rašoma VRM pranešime spaudai.
Agnė Bilotaitė lankosi Kapčiamiestyje
Pasienis / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Mūsų vizito tikslas – išreikšti solidarumą Lietuvai. Lietuvos valstybės siena yra ir mūsų siena“, – sakė Prancūzijos delegacijos vadovas G.Larcher.

Vidaus reikalų viceministras Kęstutis Lančinskas padėkojo Prancūzijai už suteiktą humanitarinę pagalbą krizės metu ir išreiškė lūkestį, kad Prancūzija galėtų padėti spręsti migracijos krizę prie ES išorinių sienų, stiprinant diplomatinius ryšius su neteisėtų migrantų kilmės šalimis.

„Pastaruosius kelis mėnesius Baltarusijos nedemokratinio režimo vykdoma hibridinė ataka yra nukreipta ne tik prieš Lietuvą ar jos kaimynes, bet ir prieš visą Europos Sąjungą. Šiuo metu mūsų vienas iš prioritetų – sustiprinti valstybės sienos apsaugą ir užkirsti kelią neteisėtai migracijai“, – sakė vidaus reikalų viceministras Kęstutis Lančinskas.

Pasak viceministro, būtina ir toliau ieškoti būdų, kaip susitarti su trečiosiomis šalimis dėl migrantų grąžinimo. Jis pabrėžė, jog Lietuva aktyviai bendradarbiauja su Irako, kurio piliečiai sudaro du trečdalius visų neteisėtai į mūsų šalį patekusių migrantų, vyriausybe. Šiuo metu apie 400-ai neteisėtų migrantų iš Lietuvos savo noru arba priverstinai grąžinta į savo kilmės šalis.

Pastaruoju metu situacija Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje išlieka stabili: statomas fizinis barjeras, nutiesta beveik 133 km koncertinos, siena saugoma sustiprintu režimu – į ES neįleista apie 8000 neteisėtai sieną bandžiusių kirsti migrantų.

Viceministras K.Lančinskas taip pat pabrėžė, jog Lietuva krizei suvaldyti priėmė nacionalinio lygio sprendimus, tačiau Lietuva ir kitos su neteisėtos migracijos spaudimu prie ES išorės sienos susiduriančios valstybės laukia ir tikisi paramos visos Europos Sąjungos mastu.

Prancūzija nuo 2022 m. pradžios pirmąjį pusmetį pirmininkaus Europos Sąjungos Tarybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas