Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 11

Suaugusiųjų mokymosi savaitė kviečia visus: duris atvers daugybė įstaigų – nuo muziejų iki universitetų

Amžinas mokymasis – sveikatos ir kokybiško gyvenimo variklis, ir jei manote, kad yra koks nors amžius, kuriame mokytis jau nereikia ar per vėlu – klystate. Nuolatinis smegenų funkcijos palaikymas – mokantis, dirbant ir tai darant net kompiuteriu, pasak JAV mokslininkų, per 30 proc. sumažina funkcijų sutrikimo, mąstymo ir atminties problemų riziką. Mokytis niekada nevėlu ir tai yra pagrindinė priežastis, kodėl vienas laukiamiausių renginių – suaugusiųjų švietimo savaitė – sulaukia tiek dėmesio ir populiarumo.
Knygos (asociatyvi nuotr.)
Knygos (asociatyvi nuotr.) / Jason Leung nuotr./ Unsplash nuotr.

Laukiamiausias renginys

Lapkričio 15–21 d. Lietuvoje vyks MOKYMOSI šventė – dvidešimt antroji suaugusiųjų mokymosi savaitė „Mokaisi-gyveni, gyveni-mokaisi!“, kuri kvies kiekvieną prisijungti prie pačių įvairiausių veiklų, diskusijų, forumų ir renginių – tiek gyvai, tiek nuotoliniu būdu.

„Suaugusiųjų mokymosi savaitė, galima drąsiai teigti, laukiamiausias suaugusiųjų švietėjų renginys. Tai mokymosi šventė patiems andragogams ir kartu jų besimokantiesiems. Tai lapkričio pabaigos savaitė, kai vakarai už lango jau tamsūs ir niūrūs, o mes atveriame visiems norintiems mokymo centrų, bibliotekų, muziejų, kultūros namų, TAU, švietimo centrų, nevyriausybinių organizacijų, profesinių mokyklų, universitetų ir kolegijų duris. Kviečiame visus norinčius būti kartu, diskutuoti ir mokytis. Taip atkreipiame visuomenės dėmesį į suaugusiųjų mokymosi svarbą, jo naudą žmogaus gyvenimo kokybei, profesiniam ir asmeniniam tobulėjimui“, – apie renginio aktualumą kalbėjo Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacijos prezidentė Inga Jagelavičiūtė.

Tai mokymosi šventė patiems andragogams ir kartu jų besimokantiesiems.

Šio renginio poreikį įrodo ilgas jo gyvavimas ir vis augantis susidomėjimas – savaitė suaugusiųjų mokymui skiriama jau 22-us metus, o galimybių, veiklų spektras ir lokacija – tik plečiasi. „Kviečiame diskutuoti, kaip galima pasiekti geresnių suaugusiųjų mokymosi rezultatų, parodyti suaugusiųjų mokymosi galimybes įvairių socialinių sluoksnių žmonėms, didinti jų dalyvavimą mokymesi, skatinti suaugusiųjų mokytojų motyvaciją dirbti kūrybiškai“, – komentavo I. Jagelavičiūtė.

Mokymosi savaitės renginiai bus organizuojami visoje Lietuvoje – ir didmiesčiuose, ir mažesnėse savivaldybėse. Pasak Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacijos prezidentės, iki pandeminiu metu, Lietuvoje Mokymosi savaitės metu kiekvienais metais įvykdavo apie 800 renginių, kuriuos organizuodavo daugiau nei 300 organizacijų. Pernai galėjome organizuoti tik nuotolinius renginius, savaitė vis tiek sėkmingai įvyko. Lietuvoje buvo organizuoti 277 renginiai. Juose organizatoriai – 111 įstaigų/organizacijų – sulaukė apie 5000 dalyvių.

Atidarymo konferencija Telšiuose

Savaitės atidarymo konferencijas jau daug metų stengiamasi organizuoti ne sostinėje, o mažesniuose miestuose, kurių bendruomenės galėtų visus pasikviesti į svečius ir parodyti, kaip tam tikrame Lietuvos regione sekasi andragogams ir jų bendruomenėms. Šiais metais visi kviečiami į atidarymo konferenciją Telšiuose.

Konferencijos siekis – dalyviams suteikti kūrybiško ir žaismingo mokymosi patirties, supažindinti su kūrybiniame procese dalyvaujančiais sąmonės ir pasąmonės komponentais ir aptarti netradicines mokymosi galimybes.

Konferencijos dalyvius sveikins Telšių meno mokyklos mokiniai bei Telšių Žemaitės dramos teatro Vaikų ir jaunimo studijos „Savi“ aktoriai. Bus vaidinama ištrauka iš spektaklio, skirto Vytauto Mačernio gimimo 100- osioms metinėms paminėti, „Karūna poetui“, kurį režisavo Laimutė Pocevičienė.

Suaugusiųjų mokymosi savaitės programa ČIA.

Epale“ – tai Europos suaugusiųjų švietimo specialistų mokymosi elektroninė platforma, vienijanti suaugusiųjų švietėjus visoje Europoje. Lietuvoje projektą administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas