Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 22

Sujudimas Kėdainių rajone – dėl apsemto rūsio iškilo aplinkos taršos grėsmė

Birželio 21 dienos rytą Kėdainių rajono savivaldybės meras, keli seniūnai, aplinkosaugos bei civilinės saugos specialistai, Kėdainių ugniagesių gelbėtojų viršininkas skubėjo į vieną Dotnuvos seniūnijos sodybą – iškilo grėsmė, kad apsemtame rūsyje išsipils didelis skysto kuro kiekis.
Apsemtas rūsys Laisvės alėjoje
Apsemtas rūsys/ Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip informuoja Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, birželio 21 dieną 8.55 valandą gautas pranešimas, kad Dotnuvos seniūnijos Šlapaberžės kaime, Parko gatvėje, dėl pakilusio vandens telkinio apsėmė rūsį, o jame – trys 700 litrų talpos pusiau užpildytos skysto kuro statinės.

Pranešėjas patikino, kad statinės nuvirto, kiek kuro išbėgo, negali pasakyti, rūsys apsemtas. Baimintasi, kad teršalų nepakliūtų į aplinką.

Į vietą atvykus ugniagesiams gelbėtojams, iš apsemto 110 kv. m namo rūsio išsiurbta 2 kub. m naftos produktais užteršto vandens, perpumpuotas į dvi 1 kub. m talpos statines, mediniais kaiščiais užsandarintas šalia namo esantis lietaus drenažo šulinys, kad užterštas vanduo iš namo nepatektų į aplinką.

Kėdainių rajono savivaldybės darbuotojai ieškos įmonės, kuri gali atlikti rūsyje likusio užteršto vandens išsiurbimo darbus.

Į įvykio vietą buvo atvykę Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas, civilinės saugos skyriaus bei Aplinkos apsaugos agentūros specialistai, Kėdainių rajono savivaldybės meras, Dotnuvos ir Krakių seniūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito