Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
06 11 /06 13 09:49

Sukritikavo dovanėlių darželio direktorei nešimo „tradiciją“: „Vaikai gal klounai?“

Į 15min kreipėsi skaitytojas, panoręs sukritikuoti prašymą nešti Kauno lopšelio-darželio „Pasaka“ direktorei bei likusiai administracijai dovanas. Jas pirkti neva reikalauja direktorės dukra. Įstaigos atstovai pasiteisino nesikišantys į grupės vidinius reikalus. Pabrėžta, kad darželyje nėra suformuota jokia dovanų politika.
Dovana grynaisiais
Dovana grynaisiais/ Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

„Noriu pranešti apie lopšelį–darželį „Pasaką“, kaip direktorės dukra reikalauja dovanų darželio direktorei. Vaikai siunčiami nešti dovanas administracijai. Kas jie, gal klounai? Dovanas visa grupė turi nešti“, – anoniminį pranešimą redakcijai atsiuntė skaitytojas.

Anot jo, direktorės dukra skatina nešti grynuosius pinigus ir dar piktinasi, kad paprašoma sąskaitos. Atsiųsta ir dalis privataus susirašinėjimo darželinukų tėvelių grupėje.

„Kas per dovanų politika darželiuose...“, – nusivylimo ir nuostabos neslėpė skundo autorius.

Susisiekti ir užduoti papildomus klausimus į redakciją besikreipusiam žmogui nepavyko.

15min išsiuntė užklausą tiek Kauno miesto savivaldybei, tiek lopšelio-darželio „Pasaka“ administracijai.

Klausta, ar darželio direktorės dukra dirba įstaigoje, ar išties yra privalomos dovanos administracijai, direktorei, po kokią sumą eurų renkama, ar galima atsisakyti šios rinkliavos.

Gautas atsakymas, kad lopšelyje-darželyje vidaus politikos dėl dovanų nėra.

„Darželis nesikiša į grupės vidinius reikalus. Direktorės dukra darželyje nedirba“, – patikinta trumpame įstaigos komentare.

Tiesa, direktorės anūkas išties lanko tą patį darželį. Jo mama siūlyti dovanas administracijai, tarp kurios narių – ir direktorės pareigas einanti mama, galėjo kaip vieno iš darželinukų gimdytoja.

Papildyta birželio 13 d. Jau publikavus šį straipsnį, su žurnaliste susisiekė dar viena šį darželį lankančio vaiko mama. Ieva L. pateikė kitokią nuomonę ir gynė tiek darželio direktorę, tiek jos dukrą, kurios atžala lanko tą pačią grupę, kaip ir jos vaikas.

„Mano dukra lanko tą pačią grupę kaip ir direktorės anūkas, tad jau ne vienerius metus bendraujame tiek su pačia direktore, tiek su jos dukra.

Visada, kai yra kalba apie dovanas ar pinigus, kyla daug diskusijų, bet viską sprendžiame kaip suaugę žmonės, – balsuojame ir kartu surandame tinkamą sprendimą visiems.

Niekada niekas neliepė per prievartą prisidėti, tuo labiau, pati darželio direktorės dukra niekada neinicijavo kažkokių pinigų rinkimo, ar, juo labiau, nevertė to daryti.

Labai nesmagu, kai visiškai be realaus preteksto yra šmeižiami tikrai geri ir nuoširdūs žmonės“, – patikino darželinukės mama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus