Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 22

Supainiota raidė sukėlė didelę bėdą: per privatų sklypą neteisėtai nutiesti inžineriniai tinklai

Vytautas Jėrinas apkaltino kotedžus statančią UAB „Statybos investicija“ neteisėtai per jo žemės sklypą Giraitėje nutiesus kelią ir inžinerinius tinklus. „Buvau pakraupęs, negalvojau, kad Lietuvoje svetimas gali ateiti į tavo sklypą ir šeimininkauti“, – stebėjosi jis. Bendrovės vadovas patvirtino, kad išduodant statybos leidimą buvo padaryta klaida, tačiau yra įsitikinęs, kad veikė teisėtai. Kauno rajono savivaldybė klaidą pripažįsta, bet sako, kad bendrovė elgėsi nesąžiningai. Statybos inspekcija praneša, kad kreipėsi į teismą.
Statybos Giraitėje
Statybos Giraitėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į 15min redakciją besikreipęs V.Jėrinas prakalbo apie galimus žmogaus nuosavybės teisių pažeidimus su Kauno rajono savivaldybės pritarimu. Anot jo, „Statybos investicija“ pastatė 8 daugiabučių kvartalą, o inžinerinius tinklus į jį nuvedė per jo ir bendrasavininkų privatų žemės sklypą, prieš tai iš Kauno rajono savivaldybės gavusi neteisėtą statybų leidimą. Jis tokiems darbas savo sutikimo niekuomet nebuvo davęs.

Savo pažeistas teises V.Jėrinas bando apginti teisme. Jei pavyks apginti, nutiestos komunikacijos gali būti iškeltos iš sklypo ir apie 100 butų naujajame kvartale liks be vandens, nuotekų ir lietaus drenažo. Minėti tinklai šiai dienai yra teismo areštuoti, tačiau statytojas, anot V.Jėrino, nekreipia į tai dėmesio: planuoja pastatyti dar 3 papildomus daugiabučius, prijungiant juos prie šių ginčijamų tinklų.

„Šiuo metu vyksta projekto viešinimas ir Kauno rajono savivaldybė nemato jokių problemų prisidėdama prie to“, – stebėjosi V.Jėrinas.

Skundo autorius patikino, apie tai, kad tinklai privačiame sklype klojami be jo sutikimo, įspėjęs tiek savivaldybės atstovus, tiek Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją (Statybos inspekciją), tačiau niekas laiku nesureagavo.

„Kad jums būtų aiškiau, su kuo turiu bylinėtis teisme: „Statybos investicija“ vadovas Evaldas Jonas Jegerskas yra buvęs Enriko Daktaro verslo partneris. Anksčiau jie buvo įkūrę bendrą įmonę „Jada“, kuri statė Užliedžiuose ir Giraitėje“, – įvardijo V.Jėrinas.

2010 metais „Jados“ akcininkų sąraše išties figūravo šios dvi pavardės – E.J.Jegersko ir E.Daktaro. 2011 metais įmonei vadovauti liko vienas E.Daktaras, 2015 metais bendrovė bankrutavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas