Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 06

Susirūpino „Basankėje“ grojančiais vaikais: tai – išnaudojimas ar turininga veikla?

Palangos J.Basanavičiaus gatvėje šiltais vakarais galima pastebėti ne vieną uždarbiaujantį gatvės muzikantą. Tarp jų – ir mažamečiai. Socialiniuose tinkluose ėmė plisti diskusija apie tai, ar šie vaikai nėra išnaudojami suaugusiųjų. Juk 8-metis vėlyvą vakarą turėtų būtų lovoje, o ne uždarbiauti triukšmingoje gatvėje. Kiti palaiko tokį mažųjų norą užsidirbti ir nemato tame nieko blogo.
Gatvėje grojantys nepilnamečiai Palangoje
Gatvėje grojantys nepilnamečiai Palangoje / 15min montažas

„Rašau, nes kasmet vaizdas panašus. Savaitgalio rytą J.Basanavičiaus g. apie 8–10 m. berniukas grojo akordeonu, rinko pinigėlius. Atrodė gražu, pati daviau porą eurų.

Grįžau į tą pačią gatvę prasidėjus naktiniam gyvenimui po vidurnakčio, ogi tas pats berniukas tebegroja – atrodo pavargęs, žiovauja, trina akis kumštukais, bet groti nenustoja. Policininkai vaikšto ta pačia gatve, į vaiką nekreipia dėmesio.

Aš nemoku bendrauti su vaikais, todėl nedrįsau prieiti ir domėtis situacija. Dabar gailiuosi, nes nėra normalu, kad nepilnametis naktį užsidirbinėtų (ar tėvams uždirbinėtų) pinigus.

Už kelių metrų taip pat smuiku grojo apie 12 m. mergaitė... Vaizdas kaip trečiojo pasaulio šaly.

Grįžau į tą pačią gatvę po vidurnakčio, ogi tas pats berniukas tebegroja – atrodo pavargęs, žiovauja, trina akis kumštukais, bet groja.

Gal iš viso reikia nustoti tiems vaikams duoti pinigus, kad jie netaptų išnaudojami? Kitą kartą kviesti policiją (nors policininkai ta gatve ir taip varinėja, bet vaikų nepastebi)?“ – tokius klausimus socialiniuose tinkluose kėlė viešai neprisistačiusi moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi