Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
05 29 /15:42

Sutrikus kogeneracinės jėgainės veiklai, be karšto vandens liko didelė dalis kauniečių

Antradienio vakarą užvirė socialiniai tinklai – kauniečiai ėmė dalintis žiniomis, kad liko be karšto vandens. Paaiškėjo, kad sutriko Kauno kogeneracinės jėgainės veikla.
Kauno kogeneracinė jėgainė
Kauno kogeneracinė jėgainė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Gal kas nors netyčia žino, kokia avarija įvyko, kad pusėje Kauno nėra karšto vandens? Gal jau priešai puola?“, – tokiu klausimu socialiniuose tinkluose antradienio vakarą dalijosi kaunietis.

Netrukus jis informavo: „Tai jei kam dar įdomu, kas iš tikro per priežastis, tai atsakymas toks – užgeso Kauno energijos skiedrinės katilinės. Gero vakaro visam Kaunui, tikėkimės, iki ryto sutvarkys ir į darbus galėsim eit kvepiantys“.

Po šiuo įrašu pasipylė daugybė komentarų. Vieni pranešė, kad karšto vandens nėra Šilainiuose, kiti, kad dingo jis ir Eiguliuose, Dainavoje. O štai Domeikavoje, Lapėse antradienio vakarą neva nebuvo ne tik karšto vandens, bet ir elektros.

Kauniečiai spėliojo priežastį: gal atliekami hidrauliniai bandymai? Kiti tikino, kad visai neseniai buvo dėl to atjungtas karštas vanduo, tad priežastis turi būti kita.

Sustojo jėgainės darbas

„Dėl gedimo antradienio vakarą sustojus vienam iš nepriklausomų šilumos gamintojų – Kauno kogeneracinei jėgainei (KKJ), kuri šiltuoju metų laikotarpiu pagamina didžiąją dalį šilumos karštam vandeniui gaminti Kauno mieste, kai kuriuose mikrorajonuose sutriko karšto vandens tiekimas“, – 15min teigė Šarūnas Bulota, AB „Kauno energija“ Marketingo ir komunikacijos skyriaus vadovas.

Be karšto vandens, anot jo, buvę likę Vilijampolės, Šančių, Dainavos, Eigulių, Šilainių mikrorajonų gyventojai.

„Kiek vartotojų pajuto karšto vandens tiekimo sutrikimus, šiuo metu neturime skaičiaus“, – patikino „Kauno energijos“ atstovas.

Apie vidurnaktį, jo teigimu, padėtis buvo stabilizuota, šilumos mieste karštam vandeniui gaminti netrūksta.

Taip nutinka itin retai

15min kreipėsi su užklausa ir į jėgainės bendrovę.

„2024 m. gegužės 28 d., apie 17 val., UAB „Kauno kogeneracinėje jėgainėje“ įvyko vieno iš įrenginio mechaninis gedimas, kuris turėjo įtakos karšto vandens tiekimui į Kauno miesto centralizuoto šilumos tiekimo tinklą.

Gyventojai šį sutrikimą galėjo pajusti tik nuo 19.30 val. iki 23.30 val., kai buvo atstatytas stabilus šilumos pateikimas į Kauno miesto centralizuoto šilumos tiekimo tinklą“, – 15min teigė KKJ atstovas Vygandas Kieras.

Panašios techninės problemos, anot jo, pasitaiko itin retai. Pastarąjį kartą analogiškas atvejis fiksuotas 2022 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas