Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2010 12 17

Šv.Kristoforo statulėlės – labiausiai nusipelniusiųjų vilniečių rankose

Likus savaitei iki didžiųjų metų švenčių – Kalėdų – Vilniaus rotušėje įteikti garbingiausi Vilniaus miesto apdovanojimai. Šv.Kristoforo statulėlės išdalintos jau tryliktą kartą.
A.Imbrasas gavo Šv.Kristoforo statulėlę už kūrybinių industrijų plėtrą.
Statulėlės / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

2010 metų Šv.Kristoforo apdovanojimą už architektūrinio paveldo metraščius gavo architektas Arūnas Edvardas Paslaitis, prisidėjęs prie Vilniaus architektūrinio veido tobulinimo. Jis savo ranka prisilietė kuriant Seimo viešbutį, Lietuvių kalbos institutą, Vilniaus miesto savivaldybę.

Už labdaros šviesą Šv.Kristoforo statulėlė šiemet atiteko labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ direktorei Deimantei Žebrauskaitei. Kadangi ji šiuo metu išvykusi į Briuselį, statulėlė perduota jos kolegai, „Maisto banko“  plėtros ir komunikacijos vadovui Vaidotui Ilgiui, kuris sakė, kad už tokį įvertinimą reikia dėkoti „Maisto banko“ savanoriams, visiems vilniečiams, kurie aukoja maistą, socialiniams darbuotojams, dirbantiems su skurstančiais žmonėmis.

Už mokslo ir verslo partnerystę statulėlė įteikta Vidmantui Janulevičiui, UAB „Baltic Solar Energy“, kuri vysto saulės elementų tyrimus ir eksperimentinę gamybą, generaliniam direktoriui. „Dėkoju už šį apdovanojimą ir jaučiu didelę atsakomybę, nes tik pradedame savo projektą, dar tik kyla pastatai Visorių slėnyje, bet tikiuosi, kad parkas užsipildys ir mes, visi vilniečiai, turėsime kuo didžiuotis“, – sakė V.Janulevičius ir padėkojo savo šeimai – žmonai ir tėvams, kurie jo nemato per darbus.

Didžiuoti gali ir Vilnius

Už kūrybingos visuomenės ugdymą Šv.Kristoforo statulėle apdovanotas „Lėlės“ teatro vadovas Juozas Marcinkevičius, nemažai prisidėjęs, kad šiemet teatro trupę atnaujino ilgai lauktas jaunų aktorių kursas, atsirado daugiau spektakliui ne tik vaikams, bet ir jaunimui, suaugusiems. „Statulėlė labai sunki, turiu pastebėti. Kai ji priklausė teatralams, buvau dukart nominuotas, vadinasi, trečias kartas nemelavo. Džiaugiuosi ja ir manau, kad vilniečiai turi pagrindo didžiuotis, jog jų mieste yra Vilniaus teatras „Lėlė“, – laikydamas rankose statulėlę sakė J.Marcinkevičius.

Balsių bendruomenės gerovės kūrėjas Rimantas Micka taip pat sulaukė garbingiausio Vilniaus apdovanojimo. „Labai jaudinuosi, tai didelė dovana. Dėkoju savo bendruomenės nariams, mes sukuriame daug gražių idėjų, jas įgyvendiname. Mes nesipykstame, bandome susikurti tokį bendruomenės modelį, kad galėtume gražiai bendrauti, tiesiame ranką vieni kitiems, nes tik taip galima daug pasiekti. Dabar Balsiuose statoma mokykla taip pat prisidės prie bendruomenės kūrimo, vaikai jaus dėmesio nuo mažens ir išaugs dori bei kūrybingi  žmonės“, – kalbėjo R.Micka.

Už kūrybinių industrijų plėtrą Šv.Kristoforu apdovanotas „Menų spaustuvės“ įkūrėjas ir vadovas Audronis Imbrasas. „Jaudinanti akimirka. Suvokiu šį apdovanojimą kaip visos „Menų spaustuvės“ sėkmę, nes mane supa labai aktyvūs, kūrybingi žmonės. Dėkoju miesto tarybos nariams už sprendimus ir kritikos strėles, be Jūsų nebūtų mūsų, bet be mūsų nebūtų ir Jūsų. Labai tikiuosi, kad šis apdovanojimas reiškia, jos miesto vadovams užteks sveiko proto ir politinės valios pabaigti „Menų spaustuvės“ rekonstrukciją“, – gavęs apdovanojimą kalbėjo A.Imbrasas.

Už Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ atgimimą įvertinimo sulaukė Vilma Venslovaitienė, svariai prisidėjusi prie to, kad šis klubas neišnyktų iš Lietuvos futbolo padangės. „Man gauti šią statulėlę buvo labai netikėta ir didžiulė garbė. Prieš metus, kai atėjome su ambicijomis ir pažadais, gal ne visi mumis tikėjo, bet mums pavyko sudaryti sąlygas „Žalgiriui“ išgyventi visus metus ir išpildyti pažadus. Šiemet mes Lietuvoje treti. Esu dėkinga miesto vadovams, kurie tiesė ranką, stūmė ir padrąsino“, – sakė V.Venslovaitienė.

Medicinos srityje už išgelbėtas žmonių gyvybes statulėlę gavo profesorius Kęstutis Strupas, kurį kolegos ir pacientai vadina unikaliu gydytoju. Pats profesorius šiuo metu išvykęs iš Lietuvos, jo vardu visiems už įteiktą apdovanojimą padėkojo dukra.

Už grožio kultūros sklaidą apdovanojimu pagerbtas Juozas Statkevičius, žymiausias lietuvių mados ir teatro kostiumų dailininkas, jau apie 20 metų kuriantis kostiumus teatrui. „Ačiū už dėmesį kultūrai. Džiaugiuosi, kad šis apdovanojimas yra mano rankose ir stengsiuosi toliau nenuvilti, dirbti Lietuvos labui“, – akivaizdžiai susijaudinęs kalbėjo mados kūrėjas.

Už Vilniaus džiazo skambesį Šv.Kristoforo statulėlė iškeliavo muzikantui, multiinstrumentalistui Petrui Vyšniauskui. „Saksofonas lengvesnis“, – vos gavęs į rankas Šv.Kristoforo statulėlę juokavo P.Vyšniauskas. „Nuoširdžiai dėkoju komitetui – galiu pagirti, kad sėkmingai pasirinko, kam šią statulėlę įteikti“, – šmaikštavo muzikantas ir visus pakvietė statulėlių įteikimą bei mero inauguraciją atšvęsti  neseniai atidarytame jo džiazo klube.

Ceremonijos pabaigoje žodį taręs Vilniaus meras Raimundas Alekna pabrėžė, kad Šv.Kristoforas yra ne tik Vilniaus globėjas, bet ir tas, kuris padeda atsiversti netikintiems ir tiems, kurie nenori permainų. „O tai dabar Vilniui labai svarbu. Per tuos trylika metų kiekvienas apdovanotasis šia statulėle prisidėjo prie miesto grąžinimo, juk miestas yra gyvas organizmas, kurį kuria visi – medikai, menininkai, architektai ir t.t.“, – sakė R.Alekna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas