Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 21 /21:30

Svarbiausios šio antradienio naujienos apie koronavirusą

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio antradienio, balandžio 21 d., naujienas apie tai.
Respublikinė Panevėžio ligoninė
Asociatyvi nuotrauka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

1. Koronavirusas Lietuvoje diagnozuotas dar 24 žmonėms. Iš viso šalyje patvirtinti 1350 ligos atvejai, mirė 38 koronavirusu infekuoti asmenys, pasveikusiais laikomi 298 asmenys. Antradienio duomenimis, ligoninėse gydomi 148 užsikrėtusieji koronavirusu, 18 iš jų – reanimacijoje, 11 iš jų reikalinga dirbtinė plaučių ventiliacija.

2. Anot vyriausiosios šalies epidemiologės Loretos Ašoklienės, Lietuva, pagal sergamumą COVID-19, atrodo geriau nei Estija, bet gerokai blogiau nei Latvija. Išsamiau apie Latvijos kovą su koronavirusu skaitykite čia.

3. Koronaviruso židiniu tapusiame Klaipėdos hospise numirė antras koronavirusu užsikrėtęs ligonis, dėl įstaigoje nustatytų pažeidimų bus kreipiamasi į teisėsaugą. Hospisas įpareigotas per parą sutvarkyti pažeidimus, tačiau vadovė teisinasi, kad tai vargiai įmanoma. Taip pat COVID-19 susirgo Panevėžyje esančių A.Bandzos socialinių paslaugų namų darbuotojas.

4. Vyriausybė jau trečiadienį gali leisti veikti kirpykloms ir manikiūro salonams, atnaujinti planinių sveikatos paslaugų teikimą.

5. Santaros klinikose pagimdė koronavirusu užsikrėtusi nėščioji, ji izoliuota.

6. Ukmergės ligoninės atidarymas atidėtas: dalis rekomendacijų neįgyvendinta.

VIDEO: Pamatykite, kaip atrodė žaibiškas koronaviruso plitimas visoje Europoje

7. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Klinikinės medicinos instituto Vaikų ligų klinikos profesorius Vytautas Usonis teigia, kad vakcinos nuo koronaviruso kūrimo ir tyrimų terminai bus daug trumpesni nei įprastai, bet tai nereiškia, kad jau 2021 metais šią vakciną turėsime plačiam naudojimui.

8. Užkrečiamų ligų ir AIDS centro direktorius prof. Saulius Čaplinskas savo feisbuko paskyroje pasidalino įžvalgomis: ar pranešimai apie pakartotiną užsikrėtimą koronavirusu turi kelti susirūpinimą?

9. Koronavirusas pasaulyje: aukų skaičius viršijo 170 tūkstančių, PSO įspėja neskubėti atšaukti dėl koronaviruso įvestų suvaržymų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas