Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 09

Svarbiausios šio ketvirtadienio naujienos apie koronavirusą

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio ketvirtadienio, balandžio 9 d., naujienas apie tai.
Patikros akimirka
Asociatyvi nuotrauka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

1. Koronavirusas Lietuvoje: užsikrėtę 955 žmonės, patvirtinta 16-oji mirtis. Lazdijų ir Respublikinėje Panevėžio ligoninėse buvo ištirti medikai ir pacientai, jų testai – neigiami.

2. Mokslininkas Daumantas Matulis papasakojo apie apsaugą nuo koronaviruso: kaukių dėvėjimas tikrai padeda neužsikrėsti virusi, bet daugkartines kaukes būtina išplauti. Taip pat rekomenduojama parsineštus pirkinius ir kaukes vertėtų kelias valandas palaikyti saulėkaitoje, nes virusas per kelias valandas pasišalina nuo paviršių.

3. Nuo penktadienio viešose vietose bus privalu dėvėti apsaugines kaukes, tačiau sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, užtenka veidą prisidengti skarele, šaliku.

VIDEO: Specialistės patarimai, kaip apsisaugoti nuo koronaviruso

4. Marijampolės ligoninė tapo COVID-19 židiniu: užsikrėtė medicinos, ūkio darbuotojai, taip pat Vidaus ligų skyriaus pacientai. Darbuotojams atlikti tyrimai, dalis turėjo privalomai izoliuotis.

5. Klaipėdos taryboje prabilo Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis: savo kaltės nemato, jaučiasi šmeižiamas.

6. Po Velykų duris pradės atverti Ukmergės ligoninės skyriai, o trečiadienį šiame mieste nebuvo nustatytas nei vienas koronaviruso atvejis.

7. Susirūpinęs koronaviruso plitimu ligoninėse A.Veryga nurodė Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC) jas tikrinti ir fotografuoti pažeidimus.

15min nuotr./Kaip sumažinti užsikrėtimo koronavirusu riziką?
15min nuotr./Kaip sumažinti užsikrėtimo koronavirusu riziką?

8. Uždraudus judėjimą į kitus miestus per Velykas, policija slepia, kur budės, bet kai kurie miestai jau skelbia, kaip užtvers savo kelius.

9. 15min interviu su kultūros ministru Mindaugu Kvietkausku: kaip siekiama švelninti koronaviruso pandemijos pasekmes kultūros sektoriui?

10. Koronavirusas pasaulyje: Italijoje pasveiko jauniausias pacientas, Šveicarija nori sušvelninti suvaržymus. Švedija skaičiuoja mirtis, bet vyriausybė nenusileidžia: izoliuojami tik tie, kurie serga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas