Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 07 /21:53

Svarbiausios šio ketvirtadienio naujienos apie koronavirusą

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio ketvirtadienio, gegužės 7 d., naujienas apie tai.
Respiratorius
Asociatyvi nuotrauka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

1. Lietuvoje per parą koronavirusas nustatytas penkiems asmenims, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Tarp susirgusiųjų – Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės medikė, Kartenos ligoninės pacientė ir darbuotojo artimasis, Aknystos socialinės globos namų slaugytoja. Nuo epidemijos pradžios patvirtintų ligos atvejų skaičius Lietuvoje siekia 1433. Pasveikusiais laikomi – 739. Dar serga – 642. Nuo epidemijos pradžios mirė 49 koronavirusu užsikrėtę žmonės. Hospitalizuoti 82 asmenys, iš jų reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose gydomi 12, ventiliuojami – septyni ir su deguonies kaukėmis – 21.

2. Tauragėje – naujas COVID-19 atvejis: susirgo iš Rusijos grįžęs krovininio transporto įmonės darbuotojas.

3. Klaipėdos hospise nuo koronaviruso pasveiko 12 pacientų, tarp jų 94 metų moteris

4. Spaudos konferencijoje sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tikino, kad karantino režimas gali išlikti visą vasarą. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė minėjo, kad Vilniuje, Grybo g. bendrabučio gyventoją teko priverstinai izoliuoti. Be to, nerimą vis dar kelia situacija Kartenos palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje.

4. Seimas ketvirtadienį pritarė beveik milijardo eurų vertės pokarantininio pagalbos verslui paketui, kuriame numatytos specialios išmokos ieškantiems darbo, pratęstos subsidijos darbdaviams, 257 eurų išmoka savarankiškai dirbantiems. Parlamentarų palaikymo sulaukė ir prieštaringų vertinimų sulaukęs pasiūlymas pensininkams ir neįgaliesiems rugpjūtį skirti vienkartinę 200 eurų išmoką.

5. Anot kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko, nuo koronaviruso ir karantino nukentėjusiai kultūros sričiai Lietuva meta didžiausią gelbėjimo ratą iš trijų Baltijos šalių. Tačiau trečiadienį paskelbus apie paraiškų dėl išmokų kūrėjams priėmimą, ketvirtadienį jis jau sustabdytas.

6. Informacija apie planus vakcinose paslėpti kontrolės įrenginius – klaidinga.

15min nuotr./Mitai apie COVID-19 sklaidą
15min nuotr./Mitai apie COVID-19 sklaidą

7. VU TSPMI dėstytojas dr. Nerijus Maliukevičius teigia, kad kovojant su pandemija susiduriama ne tik su viruso, bet ir dezinformacijos grėsme.

8. COVID-19 poveikis: apsinuodijimų alkoholiu kovą sumažėjo tris kartus.

9. Koronavirusas pasaulyje: Europoje mirė daugiau nei 150 tūkst. užsikrėtusiųjų, Baltarusijoje – virš 20 tūkst. patvirtintų infekcijų. Lenkija dėl COVID-19 atidėjo gegužės 10-ąją turėjusius įvykti prezidento rinkimus. Rusijoje užregistruota dar per 11 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, mirė 88 žmonės. Asmeniniam JAV prezidento Donaldo Trumpo patarnautojui nustatytas koronavirusas. Kodėl Rytų Europa nuo koronaviruso nukentėjo mažiau nei Vakarų? Taip pat skaitykite, koks gyvenimas Šiaurės Korėjoje koronaviruso pandemijos metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas