Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 05 25

Svarbiausios šio pirmadienio naujienos apie koronavirusą ir karantiną

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą ir karantiną yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio pirmadienio, gegužės 25 d., naujienas apie tai.
Koronavirusas
Koronavirusas / 123RF.com nuotr.

1. Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 12 naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija. Jos duomenimis, šiuo metu serga 426 žmonės, mirė 63, o pasveiko 1138 pacientai. Iš viso šalyje patvirtinti 1635 užsikrėtimo COVID-19 atvejai. Stacionare šiuo metu gydomi 69 asmenys, iš jų 7 – reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose. Dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma dviem asmenims, su deguonies kaukėmis šiuo metu gydomi 24 pacientai.

2. Spaudos konferencijoje Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė sakė, kad šiuo metu koronaviruso židiniais laikomos Vilniaus miesto klinikinė ligoninė ir Santaros klinikos. R.Lingienė svarstė, kad, ko gero, nors tai nėra iki galo patvirtinta, klinikose medikai užsikrėtė, nes netinkamai dėvėjo apsaugos priemones. Be to, įtakos užsikrėtimams galėjo turėti ir tai, kad pastaruoju metu Santaros klinikų Infekcinių ligų centre buvo gydomi itin sunkios būklės ligoniai, atvežti iš Vilniaus miesto klinikinės ligoninės.

VIDEO: A.Veryga tvirtina, kad šauti šampaną dar per anksti – karantinas bus pratęstas

3. Toje pačioje spaudos konferencijoje sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad karantiną ketinama pratęsti. Jis taip pat pakeitė rekomendacijas dėl vyresnio amžiaus žmonių – prie įėjimų į parduotuves ir įstaigas įspėjimų dėl pavojų rizikos grupės asmenims kabinti nebereikės. Tačiau ministras akcentavo, kad vyresnio amžiaus žmonėms visgi ir toliau nerekomenduojama eiti į susibūrimo vietas, būtina laikytis atstumo.

4. Kariuomenės atstovas apie koronaviruso dezinformaciją: netikros paskyros komentuoja įrašus apie COVID-19, menkina Lietuvos veiksmus. O JAV mokslininkai išsiaiškino, kad sąmokslo teorijas apie koronavirusą kursto robotai.

15min nuotr./Mitai apie COVID-19 sklaidą
15min nuotr./Mitai apie COVID-19 sklaidą

5. Mokslininkai apie Baltijos šalių COVID-19 prognozę: geriausiai sekasi Estijai ir Lietuvai

6. Didžiausias hidroksichlorochino tyrimas parodė: COVID-19 pacientai nuo jo miršta labiau.

7. Koronavirusas pasaulyje: Švedijoje mirė daugiau nei 4 tūkst. užsikrėtusiųjų, Estijoje patvirtintas vienas naujas užsikrėtimo atvejis. Švedijos epidemiologė teigė, kad ankstyvas karantinas būtų padėjęs apsaugoti pažeidžiamiausius. Rusijoje atlikta apklausa parodė, kad kai kuriems medikams prisakyta nepriskirti žmonių mirčių COVID-19.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas