Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 15 /21:03

Svarbiausios šio trečiadienio naujienos apie koronavirusą

Kadangi pastaruoju metu naujienų srautas apie koronavirusą yra labai didelis, 15min siūlo čia, vienoje vietoje, perskaityti pagrindines šio trečiadienio, balandžio 15 d., naujienas apie tai.
Nemenčinė, diena prieš uždarymą
Asociatyvi nuotrauka / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

1. Lietuvoje patvirtinti dar 21 koronaviruso atvejai. Iš viso infekcija šalyje susirgo 1091 žmogus. Pasak sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, trečiadienį 137 žmonės, sergantys COVID-19, gydomi ligoninėse. Reanimacijoje guli 14 pacientų, o iš jų 8 reikalinga plaučių ventiliacija. Dar 29 pacientams teikiama deguonies terapija, bet jie nėra gydomi reanimacijos skyriuose.

2. Dėl koronaviruso protrūkio bus uždaromas Vilniaus rajone esantis Nemenčinės miestelis. Judėjimo draudimas galios nuo ketvirtadienio ryto iki kitos savaitės penktadienio vidurnakčio. Tokį sprendimą lėmė masiniai karantino pažeidimai, svarstoma apie priverstinį izoliavimą. Vieniems Nemenčinės gyventojams miesto uždarymas sukėlė lengvą šoką, kiti į priimtas griežtesnes priemones žiūri ramiai. Vilniaus rajono valdžia prašo pakentėti ir prisitaikyti prie sąlygų.

3. Marijampolės ligoninėje įsižiebęs COVID-19 židinys liepsnoja: ar išties gydytojai tyčia stumti į pavojų? Teisėsauga dėl šios ligoninės pradėjo ikiteisminį tyrimą.

4. Vyriausybė šiek tiek sušvelnino karantino sąlygas: bus leidžiama atskirą įėjimą turinčių parduotuvių veikla, taip pat paslaugų, kurių trukmė ne ilgesnė kaip 20 minučių, teikimas. Taip pat parengtas nutarimas, kuriame dėstoma, kaip būtų galima išeiti iš karantino režimo. Jie galėtų įsigalioti po kelių savaičių, tačiau tai priklausys nuo sergamumo kreivės. Kai kurie verslai jau atvėrė duris vos paskelbus apie karantino lengvinimą. Prekybininkų atstovė teigia, kad dirbti pradės ir didžiosios ne maisto prekių parduotuvės.

5. A.Veryga spaudos konferencijoje teigė, kad jei palengvinus karantino sąlygas netrukus paaiškės, kad susirgimų skaičiai auga, karantino priemonės vėl gali būti sugriežtintos.

6. Vilniaus universiteto profesorius Vytautas Kasiulevičius pasidalijo Harvardo mokslininkų straipsniu apie COVID-19 infekcijos plitimo dinamiką ateityje ir jam suvaldyti taikomas priemones. Pasak mokslininkų, virusas nepasitrauks ir rudenį sugrįš.

7. Nuo trečiadienio medikams privaloma deklaruoti, kokiose įstaigose jie dirba.

8. Koronavirusas pasaulyje: įsibėgėja protrūkis Baltarusijoje, europiečiams siūloma atidėti keliones iki rudens.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas