Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 01 16 /12:15

„Švaros garantas“: valymo firmos šiukšlės – į pakelę Vilniuje

Valymo ir patalpų priežiūros paslaugas teikiančiai įmonei „Švaros garantas“ teks ilgai valytis suteptą mundurą. Sostinės Dariaus ir Girėno gatvėje, prie pat oficialios įmonės buveinės, jos darbuotojas pričiuptas tiesiog pakelėje išverčiantis visą kalną šiukšlių.
„Švaros garanto“ išmetamos šiukšlės
„Švaros garanto“ išmetamos šiukšlės / 15min skaitytojo nuotr.

„Švaros garanto“ darbuotojo su oficialiu įmonės automobiliu „švarinimasis“ žaibiškai paplito socialiniame tinkle „Facebook“. Šiukšlės išpiltos visai netoli paties „Švaros garanto“ biuro. Ir šalia daugiabučių namų. 

VIDEO: Nufilmuota: švara besirūpinant įmonė atliekas verčia į griovį

Su filmuota medžiaga susipažinęs Vilniaus vicemeras, socialdemokratas Gintautas Paluckas 15min teigė negalėjęs patikėti savo akimis.

„Visiška moralinė degradacija. Visame šiame kontekste – „Darom“ akcijos, ekologinio sąmoningumo pakilimas – vidury miesto... Įžūlu“, - atsiduso G.Paluckas.

Pasak jo, dėl aplinkos teršimo bauda pirmiausiai gresia „Švaros garantui“.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gintautas Paluckas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gintautas Paluckas

„Tiesiog nepaaiškinama... Įmonei irgi tenka atsakomybė. Čia galima sakyti, kad vairuotojas kaltas ir čia jo nesupratimas. Faktas, kad [bauda gresia] įmonei. Aplinkosaugos taisyklės yra griežtos, žala didelė, baudos pakankamai didelės, jeigu pavyksta nustatyti [šiukšlintoją]. O šitoje vietoje pavyksta. Tikiuosi, kad pati įmonė greituoju būtų pareikš savo pilietinę poziciją. Tik, aišku, krinta šešėlis ant reputacijos“, - sakė G.Paluckas.

Įmonės direktorius: „Negražu iš mūsų pusės...“

„Švaros garanto“ direktorius Giedrius Tarvydas 15min teigė, jog visa ši situacija – vienas didelis nesusipratimas. Nors filmuotą medžiagą 15min atsiuntęs skaitytojas tikina, kad atliekos išverstos su visais plastikiniais maišais, įmonės vadovas tvirtina, esą tiesiog buvo pilami surinkti lapai.

„Ten lapai, ne šiukšlės. Negali būti, kad po langais. Taip, aš apie tą situaciją žinau. Tie lapai buvo išberti. Buvo paprašyta vieno iš pastatų savininkų, galima buvo ten pilti tuos lapus, nes tai organinė medžiaga. Bet paskui atėjo kažkokie žmonės pasipiktinę. Viskas – nustojo berti ir išvežė į pridavimo punktą. Bet ten tikrai nebuvo šiukšlės. Ten įvyko didelis nesusipratimas. Bet yra kaip yra“, - kalbėjo G.Tarvydas.

„Aš suprantu, kad tai yra negerai. Bet tai tikrai nebuvo piktybiškai, taupant kažką ar dar kažkaip. Mes turėjom leidimą. Paskui atėjo kiti žmonės, iš kitų pastatų. Sako, ką čia pilat, lapai – jie buvo pasipiktinę. Tada sustabdė tą pylimą ir išvežė į pridavimo punktą. Niekas nenorėjo to konflikto“, - pridūrė „Švaros garanto“ vadovas.

Į G.Palucko užuominas apie gresiančią baudą pašnekovas neskuba reaguoti. „Ateis Vilniaus vicemeras – tada ir spręsim“, - sakė jis.

Verslininkas teigė suprantantis, kad vaizdo siužetas įmonės nepuošia ir neabejotinai pakenks jos reputacijai“

„Suprantu. O ką aš dabar galiu pakeisti? Mačiau tą video – tikrai jis nepuošia nei mūsų įmonės veido, nei reputacijos. Aš tą viską suprantu. Bet ką aš galiu pakeisti? Turiu suvalgyti tą neskanų kąsnį. Belieka taip. Negražu iš mūsų pusės, nenormalu“, - atsiduso G.Tarvydas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas