Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 01

Sveikatos įstaigų reformą kiek pristabdė

Sveikatos įstaigų reforma, skaudžiai paliesianti ir Kėdainių ligoninę, kiek pristabdyta. Sveikatos apsaugos ministerija atsižvelgė į Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prašymą ir pavėlino gydymo įstaigų pertvarkos savivaldybėse terminą.
Kėdainių ligoninė
Kėdainių ligoninė / „Rinkos aikštės“ nuotr.

LSA, prieš surengdama merų susitikimą su Sveikatos apsaugos ministerijos atstovais, atlikto rajonų merų apklausą.

Paaiškėjo, kad dauguma šalies savivaldybių yra pasiruošusios dalyvauti sveikatos priežiūros įstaigų vystymo pertvarkoje, tačiau teigia, kad joms stinga aiškumo, kaip bus skirstomas finansavimas bei įgyvendinami investiciniai projektai, jei pertvarka bus įgyvendinta, taip pat – kaip ji palies pirminę sveikatos grandį: kaip keisis paslaugų teikimas, ar pagerės paslaugų kokybė, kaip bus sprendžiamas specialistų pritraukimo ar eilių mažinimo klausimas.

Rajonų merai pastebėjo, kad nežinant, kokias paslaugas planuojama teikti aplinkiniuose rajonuose, savivaldybėms irgi sudėtinga apsispręsti dėl paslaugų teikimo modelio.

Gydymo įstaigų pertvarkos terminas nukeltas į š. m. gruodžio 10 dieną. Iki jo savivaldybės gali tartis ir ieškoti geriausių sprendimų, kokias paslaugas palikti teikti vietoje, o kokių paslaugų teikimą organizuoti prisijungiant prie kitų sveikatos priežiūros įstaigų.

Kėdainių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Aukštikalnis, kuruojantis sveikatos sritį, ieškodamas sprendimų spalio mėnesį lankėsi LSMU Kauno ligoninėje ir dalyvavo VRM užsakymu atliktos studijos dėl sveikatos įstaigų valdymo modelio išvadų pristatyme. Jose taip pat teigiama, kad dėl tam tikrų stacionarinių paslaugų savivaldybėms reiktų kooperuotis.

„Turime ieškoti būtų, kaip mūsų sveikatos įstaigų valdymą padaryti racionalesnį“, − sako P.Aukštikalnis.

Ministerijos atstovai pokalbyje su merais paminėjo, kad pertvarkos efektyvumą bus galima bandyti pilotiniais projektais atskirose savivaldybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?