Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 26

Sveikatos reikalų komitetas pasisako už tabako gaminių vartojimo griežtinimą

Seimo Sveikatos reikalų komitetas rugsėjo 26 d. posėdyje apsvarstė ir pritarė patobulintam Tabako kontrolės įstatymo 8, 15, 19 ir 26 straipsnių pakeitimo ir papildymo bei Įstatymo papildymo 27(1) straipsniu įstatymo projektui, kuriuo siekiama drausti vartoti tabako gaminius ar turėti tabako gaminių asmenims iki 18 m., įvesti vaizdinius įspėjimus ant tabako gaminių pakuočių, drausti prekiauti tabako gaminiais tiesiogiai prieinamumu būdu ir drausti realizuoti tabako gaminių pakaitalus.
Rūkymas
Rūkymas

Komitetas taip pat apsvarstė ir iš esmės pritarė Administracinių teisės pažeidimų kodekso 13, 178, 178(1), 180, 185(1), 224, 259(1), 266 straipsnių pakeitimo ir papildymo, Kodekso papildymo 185(6) straipsniu bei Kodekso 185(4) straipsnio pripažinimo netekusiu galios įstatymo projektui (Nr. XIP-745) ir Baudžiamojo kodekso 161 straipsnio pakeitimo įstatymo projektui (Nr. XIP-746), siūlydamas pagrindiniam

Teisės ir teisėtvarkos komitetui šiuos projektus tobulinti. Projektų tikslai – mažinti alkoholinių gėrimų ir tabako gaminių prieinamumą vaikams.

Posėdyje taip pat pritarta komiteto patobulintam Sveikatos sistemos įstatymo 29 straipsnio pakeitimo įstatymo projektui (Nr. XIP-4264(2)), kuriuo siekiama sudaryti galimybes teismo psichiatrijos ekspertizes atlikti ir privatiems teismo psichiatrams ekspertams. 

Komitetas projekte siūlo numatyti papildomą nuostatą, kad stacionarinę teismo psichiatrijos ekspertizę atlieka tik Valstybinė teismo psichiatrijos tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos.

Taip pat pritarta komiteto patobulintam Visuomenės sveikatos priežiūros įstatymo 2, 15, 23 ir 24 straipsnių pakeitimo ir papildymo įstatymo projektui Nr. XIP-2921(2). Įstatymo projekto tikslas – Visuomenės sveikatos priežiūros įstatymo nuostatas suderinti su Teritorijų planavimo įstatymo pakeitimo įstatymo nuostatomis.

Apsvarstęs Sveikatos draudimo įstatymo pakeitimo ir papildymo įstatymo projektus, komitetas pritarė komiteto patobulintam Sveikatos draudimo įstatymo 6 straipsnio pakeitimo ir papildymo įstatymo projektui Nr. XIP-648(2). Įstatymo projektu siekiama į sveikatos draudimu draudžiamų asmenų sąrašą įtraukti ir asmenis, globojančius arba
rūpinančius vaikus šeimose.

Seimo nario Manto Varaškos įstatymo projektą Nr. XIP-3174, atsižvelgdamas į Vyriausybės, Seimo kanceliarijos Teisės departamento bei Europos teisės departamento prie Teisingumo ministerijos pastabas, Komitetas balsų dauguma nusprendė atmesti.

Šio įstatymo projekto tikslas – užtikrinti, jog užsieniečiams, kuriems suteikta laikinoji arba papildoma apsauga (prieglobstis), sveikatos draudimas būtų suteikiamas tokiomis pačiomis sąlygomis kaip ir kitiems asmenims, nurodytiems

Sveikatos draudimo įstatymo 6 straipsnio 4 dalyje. Reaguodamas į Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacijos kreipimąsi, kuriame keliama problema dėl nepakankamo telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų finansavimo, Komitetas nusprendė kreiptis į Vyriausybę, prašydamas 2013 m. skirti papildomą finansavimą šios asociacijos veiklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas