Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 29

Šventiniai kariliono varpų aidai

Šiemet per žiemos šventes uostamiestyje vėl darniai gaudžia Klaipėdos kariliono varpai. Nuaidėję per Šv.Kalėdas varpai 23.30 val. pradės gausti ir laukiant Naujųjų metų.
Karilionininkai Naujuosius metus kasmet sutinka Klaipėdos Senojo pašto bokšte.
Karilionininkai Naujuosius metus kasmet sutinka Klaipėdos Senojo pašto bokšte. / 15min.lt/Egidijaus Jankausko nuotr.

Varpais skambins profesionalai Kęstutis Kačinskas ir Stasys Žilevičius. Klasikinių kūrinių melodijos bei Kalėdinės giesmės sklis virš šventiškai pasipuošusio miesto, suteikdamos džiugesio ir viltingo laukimo.

Klaipėdos karilionininkams Kęstučiui Kačinskui ir Stanislovui Žilevičiui visos Naujųjų metų sutiktuvių naktys tokios pačios. Likus pusvalandžiui, kai reikės perversti kalendoriaus lapelį į 2009-uosius muzikantai ima skambinti Senojo Klaipėdos pašto bokšto kariliono varpais. Tik išmušus vidurnakčiui dangų nutvieskia fejerverkai, lengviau atsikvepia ir muzikantai bei skuba su artimaisiais pasidalinti taure šampano.

„Šeimos nariai nevisada patenkinti, kad Naujųjų išvakarėse turiu groti, tačiau visada ateina paklausyti“, – prisipažino karilionininkas K.Kačinskas.

Jis teigė svajonantis, kad Klaipėdoje vėl vyktų varpų muzikos festivalis. „Jau kelerius metus jis nebevyksta. Būtų puiku pasikviesti gerų muzikantų, kuriems jau nebūtų baisu groti Klaipėdos karilionu, o tik didžiulis malonumas, nes anksčiau pašiurpdavo pamatę mūsų instrumentą. Turiu labai daug natų atsidėjęs, kurias norėčiau sutvarkyti ir išleisti. Tačiau šiandien sunku pasakyti, kaip seksis už pusės metų“, – planus dėstė karilionininkas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito