Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 05

Vilniaus Kalėdų eglės paslaptis: savivaldybė nurodo vieną aukštį, nepriklausomi matuotojai – kitą

Šiemet po ilgos pertraukos sostinę puošia natūrali Kalėdų eglė – atkeliavusi iš miesto pakraščio, užkelta ant stilizuotų dovanų. Vis dėlto šalia susižavėjimo jau kuris laikas netyla kalbos ir apie tai, kad eglė yra... per žema. Esą jos aukštis neatitinka tų reikalavimų, kurie buvo nurodyti konkurso sąlygose. Statytojai ir Vilniaus miesto savivaldybė tikina, kad aukščio užtenka. Savivaldybė nurodo eglę išmatavusi ir pateikia konkrečius skaičius. Tačiau nepriklausomi matuotojai irgi išmatavo ir gavo kitus skaičius.
Kalėdų eglės įžiebimas
Kalėdų eglė Vilniuje

Kalėdų eglės jau daug metų tampa ne tik pagrindinėmis Lietuvos miestų puošmenomis, bet ir apkalbų, net rungtyniavimo objektu.

Štai lyginti, kuri gražesnė – Vilniaus ar Kauno, jau tapo komiškai įprasta.

Graži, bet ne gražiausia?

Vilnius ne vienerius metus šluostė nosį ne tik kitiems Lietuvos, bet ir Europos miestams, nes Katedros aikštėje stovėjusios kompozicijos puikavosi įvairiausiuose gražiausių pasaulio kalėdinių eglių „topuose“.

Vis dėlto pernai, kai Vilnius šventė 700 metų jubiliejų, pagrindinė Kalėdų eglė Katedros aikštėje sukėlė ne tik susižavėjimo, bet ir pasipiktinimo. Šventinį tortą su 700 žvakučių priminusi „Švenčių studijos“ kalėdinė kompozicija miestui atsiėjo 231 tūkst. eurų.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vilniaus Kalėdų eglė 2022 metais
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vilniaus Kalėdų eglė 2022 metais

Tad šiemet nuspręsta rinktis tai, kas kukliau ir gerokai pigiau: Vilniaus Kalėdų eglės idėjos ir kompozicijos išpildymo viešąjį konkursą laimėjo UAB „Lumidėja“, su kuria pasirašytos sutarties vertė – 89,5 tūkst. eurų.

Ši eglė jauki ir išties kukli, bet nežinia ar dėl to ar dėl kitų priežasčių, bent jau 15min skelbtuose gražiausių Lietuvos eglių rinkimuose jai teko kur kas menkesnis vaidmuo nei, tarkim, švytinčiai Širvintų Kalėdų karalystei.

Rasti 23 metrų eglės neįmanoma

Vis dėlto ir šįkart vilnietiškoji Kalėdų eglė sulaukė dėmesio. Dar prieš Kalėdas mieste imtasi vis garsiau kuždėtis, ar tik nebus šioji eglė per žema? Nors ir užkelta ant įspūdingai blizgančių kalėdinių dovanų krūvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas