Kavinėms prasidėjo pirmasis sezonas su euru
Kitoje remontuojamos gatvės pusėje – jau daugybę metų čia veikianti kavinė-baras „Volungė“. Jos savininkė, Rasa Staponienė teigia, kad remontai jos verslui toli gražu nepakenkė, nes paprastai birželį klientų dar nebūna.
„Daugiausiai klientų užsuka liepos mėnesį. Esame kiek atokiau nuo centro, todėl žinome – kol neužsipildys barai ten, mūsų klientai neužgrius. Vėliau, kai daugelis poilsiautojų paragauja mūsų maisto, paklauso gyvos muzikos, dažnai pasirenka mus“, – dėstė R.Staponienė.
Esame kiek atokiau nuo centro, todėl žinome – kol neužsipildys ten barai, mūsų klientai neužgrius.
Moteris teigia, kad poilsiautojai į Šventąją dažniausiai važiuoja iš įpročio.
Kam patinka ramybė, renkasi Šventąją. Kam linksmybės – važiuoja į Palangą. Dažnai tėvų poilsio tradicijas perima jų vaikai.
„Šiemet įkūrėme naujovę – turime picų kepimo skyrių, kuriame galima užsisakyti jų išsinešimui. Šia paslauga dažniausiai naudojasi mediniuose nameliuose gyvenantys poilsiautojai“, – teigė R.Staponienė, švenčianti vardadienį kartu su Jonais ir Janinomis.
Lietuviškais patiekalais garsėjančios kavinės „Po liepa“ savininkas Juozas Damulis teigia dirbantis jau 19 vasarą. Vyras sako, kad realiai sezonas Šventojoje prasideda nuo Joninių, o mieste vykstančių remontų nesiima kritikuoti – malti liežuviu yra lengviausias darbas.
Yra vienas nežinomasis – euras. Žiūrėsime, kaip bus.
„Nuo Joninių prasideda tikras verslas. Atvažiuok čia gegužės mėnesį – šalta. Čia atvyksta daugiau brandesnio amžiaus žmonės – tėvai su vaikais, senoliai su anūkai“, – aiškino iš Tauragės kilęs savininkas.
J.Damulis negali pasakyti, kas daugiau pelno atneša – gėrimai ar maistas. „Ir viena ir kita – neįmanoma to ištirti ir išskirti. Kažkam patinka mūsų patiekalai – tarsi pas mamą. Kažkas neįsivaizduoja tikro poilsio be taurelės ar bokalo.“
Anot savininko, kone per dvi dešimtis metų Šventojoje įkurtas kavinės verslas yra labai stabilus, tačiau nežinia, kaip bus šiemet: „Yra vienas svarbus nežinomasis – euras. Žiūrėsime, kaip bus.“