Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 02 12 /16:57

Švietimo ir mokslo viceministrais paskirti Rimantas Vaitkus ir Svetlana Kauzonienė, premjerui Algirdui Butkevičiui patarinės naujosios kairės atstovas Andrius Bielskis

Švietimo ir mokslo viceministrų pareigas pradėjo eiti Rimantas Vaitkus ir Svetlana Kauzonienė. Premjero Algirdo Butkevičiaus visuomeniniu patarėju švietimo klausimais tapo Mykolo Romerio universiteto profesorius Andrius Bielskis.
Andrius Bielskis
Andrius Bielskis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Iš viso Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) dirba keturi viceministrai.

S.Kauzonienė pastaruoju metu dirbo Sveikatos apsaugos ministerijoje, buvo atsakinga už viešuosius pirkimus.

Ją į švietimo ir mokslo viceministres delegavo Darbo partija.

Technologijų mokslų daktarė, vadybos ir verslo administravimo specialistė S.Kauzonienė 2004-2005 metais dirbo ūkio ministro Viktoro Uspaskicho patarėja. Ji kuravo Europos Sąjungos lėšų skirstymą. 2005-ųjų sausį kilo skandalas būtent dėl ES lėšų skirstymo.

S.Kauzonienės kandidatūra gruodį teikta vadovauti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, bet jos prezidentė nepasirinko.

R.Vaitkaus kandidatūrą į viceministro postą pasiūlė Lietuvos socialdemokratų partija. Jis 2001-2004 metais jau yra ėjęs šias pareigas. 2004 metais R.Vaitkaus kandidatūra siūlyta ir į ministrus, tačiau nepraėjo prezidento filtro.

2004 metais R.Vaitkaus pavardė minėta skandale dėl Latvijoje registruoto Baltijos rusų instituto absolventų diplomų legalizavimo, kai buvo suklastotos kelios pažymos. Dėl diplomų pripažinimo į R.Vaitkų kreipėsi jo bičiulis socialdemokratas instituto vadovas Jevgenijus Kostinas. Netrukus absolventams išduoti diplomų pripažinimo priedai, tačiau Studijų kokybės vertinimo centras pastebėjo, kad pažymos, pagal kurias pripažinti diplomai, suklastotos. R.Vaitkus teigė pats dokumentų neklastojęs, o pasirašęs gautus suklastotus dokumentus.

Švietimo ir mokslo viceministrais anksčiau paskirta Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pasiūlyta kandidatė Edita Tamošiūnaitė bei „darbietė“ Genoveita Krasauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas