Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 21

Švyturio menų doke – teatro ir muzikos sintezė

Penktadienio vakarą „Švyturio menų doke“ tvyros ne tik vasaros nuojautos, bet ir liesis gyva muzika. O šeštadienį scenoje – „Lietuvos teatrų pavasario“ laurais tebekvepiantys publikos numylėtiniai „No Theatre“ bei netikėtos patirtys su „Stipriai kitaip“.
Šeštadienį Klaipėdoje viešės G.Varno aktorių teatras-judėjimas „No Theatre“.
Šeštadienį Klaipėdoje viešės G.Varno aktorių teatras-judėjimas „No Theatre“. / Teatro nuotr.

Internetinis lietuviškos muzikos centras „Ore grotuvas“ penktadienį Klaipėdoje pristato pirmąjį renginį, kurio metu pasirodys jaunos, bet savo ekspresyvumu bei nepriklausomybe stebinančios grupės.

Vieni iš svečių – „The Dominoes“ – akustinę indie muziką su elektronika maišantis duetas, neseniai tapęs bene seniausias tradicijas turinčio Lietuvos debiutuojančių grupių festivalio „Blogiukai“ nugalėtoju.

Jiems talkins dar vienas kolektyvas iš sostinės „Beware Apollo“, savo muziką kuriantis pagal dešimtojo dešimtmečio amerikietišką roko paveldą. Jaunųjų grupių paradą užbaigs nuotaikingo punk kolektyvas „Next Door“ iš Klaipėdos.

„Ne“ vakaras

Šeštadieninėje „Švyturio menų doko“ programoje – seniausiame šalies scenos meno festivalyje „Lietuvos teatrų pavasaris“ publikos simpatijas pelnęs ir mažosios scenos geriausiu pripažintas spektaklis „No Concert“.

Iš teatro „Utopia“ gimęs 9 jaunų Gintaro Varno vadovaujamo kurso aktorių-magistrantų  judėjimas „No Theatre“ – alternatyva greito maisto sindromo krečiamam teatrui ir ryšio su šiuolaikine publika paieškų rezultatas. Iš pradžių išėję pas žiūrovą patys – improvizuoti gatvėse ir namuose, „No Theatre“ grįžta į sceną su pilnametražiu, gedulingai šventiniu teatralizuotu koncertu „No Concert“.

V.Bareikio režisuotas keisto žanro, rytietiškos atmosferos persmelktas valandos trukmės pasirodymas-aktorių improvizacija jiems patinkančių muzikos kūrinių temomis.

Pasirengusiems dalyvauti

Šeštadienį nuo 22 val. „No Theatre“ kompaniją keis grupės „Suicide DJs“ narių V. Bareikio, A. Storpirščio ir P. Dapšausko akustinių dainų programa „Stipriai kitaip“.

Minimalistinė kolektyvo sudėtis – pianinas, trombonas bei 2 vokalai – sukuria artumo atmosferą, tad publika ne tik klausosi koncerto, bet ir tarsi pati dalyvauja įvykiuose.

Pasirodymuose pindami šmaikštų, kartais kandų bendravimą su publika, nepakartojamus dainų tekstus, akrobatinius triukus bei muziką, savo koncertus „Stipriai kitaip“ paverčia nepakartojamu reginiu.

Penktadienį renginio pradžia 21 val., teatralizuotas koncertas „No concert“ – šeštadienį,  19 val., nuo 22 val.  – koncertuos„Stipriai kitaip“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas