Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 07

Taikliausiai šaudanti Kauno pareigūnė – kelių policininkė

Tarptautinės moters dienos proga Kaune surengtos taikliausios Kauno apskrities pareigūnės varžybos. Nugalėtoja tapo kelių policijoje dirbanti Ingrida Zaleckaitė.
Ingrida Zaleckaitė
Ingrida Zaleckaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos policijos mokyklos šaudykloje uniformuotos pareigūnės dalyvavo šaudymo iš tarnybinio ginklo varžybose. Išmėginti savo taiklumą panoro 34 dalyvės.

Instruktoriui davus starto signalą pareigūnės turėjo užsitaisyti ginklą ir atlikti po du šūvius į šešiose pozicijose esančius taikinius.

Buvo skaičiuojamas ne tik tikslumas, bet ir greitis, per kurį įvykdoma užduotis. Vėliau pagal formulę išvestas pataikymo ir sugaišto laiko vidurkis ir taip išaiškinama nugalėtoja.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policijos šaudymo varžybos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policijos šaudymo varžybos

Visi pareigūnai, nepriklausomai nuo to, kokiame policijos padalinyje dirba, privalo tobulinti savo įgūdžius, taktiką ir fizinę parengtį. Patruliai tam turi skirti 6 valandas per mėnesį, kabinetuose dirbantiems pareigūnams šis krūvis mažesnis – 4 valandos.

Moterų šaudymo varžybose dalyvavo įvairiuose padaliniuose dirbančios pareigūnės iš visos Kauno apskrities. Nugalėtoja tapo kelių policijoje dirbanti Ingrida Zaleckaitė. Mergina policijoje dirba vos dvejus metus, tačiau tai jau antrasis jos laimėjimas šiame konkurse. Pernai ji taip pat dalyvavo taikliausios pareigūnės rinkimuose, tada ji liko antra.

„Atėjus mokytis į policijos mokyklą ir pradėjus šaudyti supratau, kad tai man sekasi visai neblogai“, – sakė I.Zaleckaitė.

Pareigūnė prisipažino, kad šaudymas jai patinka. Tiesa, savo malonumui apsilankyti šaudykloje tenka retai. Paklausta, kur taiklumo paslaptis, šaulė prisiminė policijos mokyklos mokytojus, kurie ne tik puikiai mokė teorijos, bet ir patys yra labai geri šauliai.

„Ar teko tarnybos metu naudoti ginklą? Neteko ir, tikiuosi, neteks“, – vylėsi policininkė.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policijos šaudymo varžybos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Policijos šaudymo varžybos

Šaudymo varžybų dalyves ir nugalėtojas pasveikino Kauno policijai vadovaujantis Elanas Jablonskas su pavaduotoju Giedriumi Klimavičiumi. Tarptautinės moters dienos proga vadai pasveikino koleges ir įteikė dalyvėms po tulpės žiedą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas