Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 11 21

Tarp Vyriausybėje apdovanotųjų už antikorupcinę veiklą – portalas 15min.lt ir savaitraštis „15min“

Antradienį Vyriausybės rūmuose įvyko Tarptautinės antikorupcijos dienos minėjimas, per kurį buvo apdovanoti asmenys už veiksmingiausias šių metų antikorupcines iniciatyvas.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Lipdukas „Aš neimu kyšio“
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Lipdukas „Aš neimu kyšio“

Su svečiais pasisveikinęs renginio vedėjas ant scenos pakvietė ministrą pirmininką Andrių Kubilių. Jis pasidžiaugė kovos su korupcija rezultatais ir pažymėjo, kad trečiadienį apdovanojimus gaunantys žmonės savo veikla visų lietuvių gyvenimą daro „žymiai švaresnį“.

A.Kubilius teigė, kad vaikams nuo mažų dienų reikia parodyti, kas gerai, o kas blogai.

„Kiekvienas savo gyvenime turime turėti sąžinės veidrodį. Turime žinoti, kad vokelis ar mokesčių slėpimas yra nesąžiningas dalykas“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

A.Kubilius apdovanojimą už indėlį į antikorupcinį švietimą mokyklose įteikė Antano Baranausko vidurinės mokyklos mokytojai Daivai Tručinskienei, už dorą ir sąžiningą tarnybą – Klaipėdos apskrities patruliui Donatui Lukui, už skaidraus ir sąžiningo verslo skatinimą apdovanojo asociacijos „Investors Forum“ projektą  „Baltoji banga“.                

Tarpžinybinės komisijos kovai su korupcija koordinuoti apdovanojimus įteikti atvyko teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

„Dažnai gyvenime pamatome, kad kažkas yra ne taip, ir manome, kad kas nors turėtų ką nors padaryti. Džiaugiuosi, kad čia susirinkę žmonės žino, jog tas kas nors yra jie patys“, – pasidžiaugė teisingumo ministras.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Akcija „Aš neduodu kyšio“
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Akcija „Aš neduodu kyšio“

Tarpžinybinės komisijos kovai su korupcija koordinuoti apdovanojimą R.Šimašius įteikė Panevėžio miesto „Žemynos“ pagrindinei mokyklai. O už originalumą ir veiksmingumą padėkos raštu ir medaliu Komisija nutarė apdovanoti Vilniaus Lietuvos tūkstantmečio „Rotary“ klubo, Policijos departamento, naujienų portalo 15min.lt ir savaitraščio „15min“ bendrą socialinį projektą „Aš neduodu kyšio. Aš neimu kyšio“.

Vėliau ant scenos užlipęs 2008–2012 metų Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis pasidžiaugė, kad jam teko garbė dalyvauti šioje komisijoje ir kilstelti jos lygį aukštyn. L.Kernagis pajuokavo, kad, norint išnaikinti tradiciją mokėti algą vokeliuose, reikia uždrausti juos gaminti.

L.Kernagis apdovanojimą už aktyvų dalyvavimą moksleivių antikorupciniame švietime įteikė Kauno Šv. Kazimiero vidurinės mokyklos mokytojui Olivijui Spitriui, už aktyvias antikorupcines iniciatyvas ir aktyvų dalyvavimą antikorupciniame mokinių švietime apdovanojo Šilutės rajono Žemaičių Naumiesčio gimnaziją.

Savivaldybių asociacijos prezidentas Ričardas Malinauskas už aktyvią ir rezultatyvią veiklą korupcijos srityje apdovanojo Juodkrantės Liudviko Rėzos jūrų kadetų mokyklos mokytoją Rasą Hage.

Renginio metu taip pat buvo apdovanotos trys moksleivės – Jurgita Morkūnaitė, Viltė Januškevičiūtė, Rugilė Mikulytė. Jos laimėjo eilėraščių konkursą „Lietuva be korupcijos“.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Kelių policininkas ant automobilio klijuoja lipduką „Aš neimu kyšio“
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Kelių policininkas ant automobilio klijuoja lipduką „Aš neimu kyšio“

STT padėkas ir dovanas gavo Palangos Vlado Jurgučio pagrindinės mokyklos mokytoja Daiva Latožienė, „Šviesos“ žurnalistė Daiva Bartkienė ir Delfi.lt žurnalistas Šarūnas Černiauskas.

Ūkio ministerijos kancleris Gediminas Miškinis už vykdomą projektą „Moksleiviai Ūkio ministerijoje“ apdovanojo viešąją įstaigą „Lietuvos Junior Achievement“ .

Teikdamas apdovanojimus vidaus reikalų ministras Artūras Melianas pasiguodė, jog kiekvieną rytą turi skaityti Lietuvos įvykių suvestines, kuriose daugybė blogų įvykių, tačiau jį džiugina paskutinės pranešimų eilutės, kuriose pateikiama informacija, kad pareigūnas nepaėmė kyšio ir apie tai pranešė.

Jis apdovanojimą už nepriekaištingą ir pavyzdingą tarnybą įteikė Visagino policijos komisariato patruliui Edgarui Daraškevičiui, Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnui Žanui Stalygai ir Ignalinos rajono policijos komisariato  patruliui Sigitui Kaladinskui.

Baigiantis renginiui, vedėjas padėkojo asmenims, kurie sukūrė kovos su korupcija sistemą, ir paminėjo, kad reikia sudaryti vis mažiau galimybių korupcijai atsirasti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas