Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 22

Teisėjų garbės teismas skelbs verdiktą Neringai Venckienei

Teisėjų garbės teismas penktadienį skelbs sprendimą dėl Kauno apygardos teismo teisėjos Neringos Venckienės netinkamo elgesio Garliavos šeimos klinikoje bei raginimo nevykdyti Kėdainių teismo sprendimo perduoti jos globotą dukterėčią motinai.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šios dvi drausmės bylos sujungtos į vieną ir gegužės pabaigoje Teisėjų garbės teisme išnagrinėtos pačiai N.Venckienei nedalyvaujant.

„Drausmės bylos teisėjai yra iškeltos dėl įvykių, kurie vyko pernai gruodžio mėnesį. Drausmės byla teisėjai iškelta už tai, kad teisėja, bendraudama su žurnalistais, kvietė žurnalistus sužinoti antstolės gyvenamąją vietą, nuolat filmuoti antstolę tiek gyvenamojoje vietoje, tiek kitur. To paties pokalbio metu teisėja kvietė žmones atlikti veiksmus, kurie Teisėjų etikos ir drausmės komisijos sprendimu, buvo nukreipti į teismo sprendimo nevykdymą“, – žurnalistams gegužę sakė Teisėjų garbės teismo pirmininkas Antanas Simniškis.

N.Venckienei drausmės byla taip pat iškelta už netinkamą elgesį Garliavos šeimos klinikoje. Teisėjai pasipiktinus medikų atsisakymu jos globotai mergaitei išduoti siuntimą į gydytojų konsultacinę komisiją dėl mokymo namuose, klinikoje kilo konfliktas. Jo metu, pasak medikų, teisėja rėkė, grasino, gąsdino, šmeižė, įžeidinėjo medicinos personalą, gydytojus.

Teisėjų garbės teismas gali skirti pastabą, papeikimą, griežtą papeikimą ir turi galimybę kreiptis į prezidentę, kad pažeidimą padaręs teisėjas būtų atleistas iš pareigų.

Teisėjų garbės teismas pernai balandį jau siūlė Daliai Grybauskaitei atleisti N.Venckienę už teisėjų etikos pažeidimus. Tačiau tada prezidentė atsisakė tai padaryti, sakydama, kad nuobauda nebuvo adekvati pažeidimui.

Prokurorai nori pateikti įtarimus N.Venckienei dėl teismo sprendimo nevykdymo ir kitų nusikalstamų veikų, todėl generalinis prokuroras paprašė Seimo panaikinti jos teisinę neliečiamybę. Parlamentarai šiuo klausimu dar nėra priėmę sprendimo.

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą, kurią globojo jos tėvo Drąsiaus Kedžio sesuo Kauno apygardos teismo teisėja N.Venckienė, perduoti motinai. Sprendimas įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją.

D.Kedys savo buvusią sugyventinę L.Stankūnaitę kaltino pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L.Stankūnaitei pedofilijos byloje įtarimai nėra pateikti. Dėl šios nusikalstamos veikos kaltinamas vienintelis dabar jau miręs Andrius Ūsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas