Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 25

Teisėjų garbės teisme svarstomos Neringos Venckienės drausmės bylos

Teisėjų garbės teismas penktadienį Vilniuje svarsto Kauno apygardos teismo teisėjai Neringai Venckienei iškeltas dvi drausmės bylas.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dvi Teisėjų etikos ir drausmės komisijos bylos sujungtos į vieną, pati N.Venckienė posėdyje nedalyvauja.

Teisėjų garbės teismo pirmininkas Antanas Simniškis žurnalistams sakė, kad garbės teismo sprendimas dėl N.Venckienei iškeltų bylų bus paskelbtas birželio 22 dieną. Teisėjų garbės teismas turi teisę priimti sprendimą per 30 dienų.

„Drausmės bylos teisėjai yra iškeltos dėl įvykių, kurie vyko pernai gruodžio mėnesį. Drausmės byla teisėjai iškelta už tai, kad teisėja, bendraudama su žurnalistais, kvietė žurnalistus nuolat sužinoti antstolės gyvenamąją vietą, nuolat filmuoti antstolę tiek gyvenamojoje vietoje, tiek kitur. To paties pokalbio metu teisėja kvietė žmones atlikti veiksmus, kurie Teisėjų etikos ir drausmės komisijos sprendimu, buvo nukreipti į teismo sprendimo nevykdymą“, – sakė A.Simniškis.

N.Venckienei drausmės byla taip pat iškelta už netinkamą elgesį Garliavos šeimos klinikoje.

Teisėjų garbės teismas gali skirti pastabą, papeikimą, griežtą papeikimą ir turi galimybę kreiptis į prezidentę, kad pažeidimą padaręs teisėjas būtų atleistas iš pareigų.

Teisėjų garbės teismas pernai balandį jau siūlė Daliai Grybauskaitei atleisti N.Venckienę už teisėjų etikos pažeidimus. Tačiau tada prezidentė atsisakė tai padaryti, sakydama, kad nuobauda nebuvo adekvati pažeidimui.

„Tai, kad anoje byloje Teisėjų garbės teismas buvo priėmęs tokį sprendimą, Teisėjų garbės nagrinėjant šią bylą nė kiek nesaisto“, – sakė A.Simniškis. Jis teigė, kad nagrinėjamos konkrečios bylos ir aiškinamasi, ar teisėja padarė pažeidimus.  Tačiau parinkdamas drausminio poveikio priemones Teisėjų garbės teismas atsižvelgia ir į tai, ar teisėjas anksčiau buvo baustas drausmine tvarka.

Paaiškinimų dėl nagrinėjamų bylų N.Venckienė neatsiuntė, iš jos jokios informacijos negauta. Tačiau pačiose bylose yra N.Venckienės paaiškinimai, todėl Teisėjų garbės teismas jos poziciją žino.

„Teisėja mano, kad ji yra kaltinamai nepagrįstai“, – sakė A.Simniškis.

Prokurorai taip pat nori pareikšti įtarimus N.Venckienei dėl teismo sprendimo nevykdymo ir kitų nusikaltimų, todėl generalinis prokuroras paprašė Seimo panaikinti jos teisinę neliečiamybę.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Teisėjų garbės teismo posėdis dėl Neringos Venckienės
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Teisėjų garbės teismo posėdis dėl Neringos Venckienės

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas