Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 01

Teisėjų taryba pritarė naujoms Alytaus ir Šiaulių teismų vadovų kandidatūroms

Teisėjų taryba per neeilinį posėdį antradienį vieningai pritarė naujoms Alytaus ir Šiaulių apylinkių teismų vadovų kandidatūroms.
Teisėjų tarybos posėdis
Teisėjų tarybos posėdis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jais pretenduoja tapti abiejų teismų ligšiolinių pirmininkų buvę pavaduotojai – Agnė Petkevičienė ir Ernestas Šukys. Už patarimą prezidentui Gitanui Nausėdai skirti šiuos teisėjus teismų pirmininkais balsavo visi 12 posėdyje dalyvavę tarybos nariai.

Alytaus apylinkės teismo pirmininke pretenduoja tapti šio teismo pirmininkės pavaduotoja 45 metų A.Petkevičienė.

Atrankos komisija pažymėjo, kad A.Petkevičienė puikiai atliko pirmininkės pavaduotojos funkcijas, yra bendruomeniška, aktyviai dalyvauja teismo organizuojamose veiklose, apibūdinama kaip ryžtinga, iniciatyvi, turinti humoro jausmą.

Didžiojo dalis teismo darbuotojų pretendentę palaiko dėl empatijos ir profesionalumo. Ji šiame teisme dirba nuo 2016 metų gegužės, prieš tai dirbo Kauno apylinkės teisme, yra dirbusi vyresniąja tyrėja policijoje, kaip teisininkė karjerą pradėjo Valstybinėje paminklosaugos komisijoje.

„Aš teismų sistemoje dirbu jau 17 metų, 13-us metus teisėjauju, iš jų pastaruosius penkerius metus vykdžiau pirmininko pavaduotojo pareigas. Manau, kad būdama šioje pozicijoje įgijau daug naudingų patirčių, visomis prasmėmis užaugau. Manau, kad sėkmingai galėčiau vykdyti ir vadovo pareigas“, – per Teisėjų tarybos posėdį sakė A.Petkevičienė.

Šiaulių apylinkės teismo pirmininku pretenduoja tapti pirmininko pavaduotoju pastaruoju metu dirbęs 48 metų E.Šukys.

Jis anksčiau yra dirbęs Kaune vaiko teisių specialistu, padėjėju Kauno apylinkės teisme, nuo 2016 metų dirba Šiaulių apylinkės teisme Šiaulių rūmuose, nuo 2018 iki šių metų gegužės ėjo pirmininko pavaduotoju civilinėms byloms.

Teisėjų atrankos komisijos dokumentuose rašoma, kad E.Šukys aktyviai prisidėjo prie teismo strateginių tikslų įgyvendinimo, per anoniminę apklausą didžioji dalis teismo darbuotojų palaikė jo kandidatūrą.

Pretendentas apibūdinamas kaip dalykiškas, taktiškas, pasižymintis aukšta profesine ir vidine kultūra, pastebima, kad eidamas pirmininko pavaduotojo pareigas operatyviai ir kokybiškai vykdė jam priskirtas administravimo funkcijas.

„Mano visa profesinė veikla sukosi aplink teisėjo stalą: kai dirbau savivaldybės administracijoje, pasirinkau būti atstovu teismo posėdžiuose, stovėjau prieš teisėjo stalą, paskui dešimt metų buvau teisėjo padėjėju, stovėjau šalia teisėjo stalo. Septyneri metai sėdžiu už teisėjo stalo. Gegužės mėnesį baigiau teismo pirmininko pavaduotojo kadenciją, drįstu teigti, kad atėjo laikas žengti kitą platesnį žingsnį ir pretenduoti būti šios organizacijos vadovu. Šitą žingsnį žengiu suvokdamas iššūkius“, – per posėdį sakė teisėjas E.Šukys.

Alytaus ir Šiaulių apylinkių teismai patenka į reformuojamų teismų sąrašą. Teisėjų tarybos vadovė Sigita Rudėnaitė ir kiti tarybos nariai išreiškė pasitikėjimą pretendentais, kaip galinčiais susidoroti su artėjančiu reformos iššūkiais ir siūlė savo visapusišką pagalbą.

Pagal Vyriausybės parengtą projektą, siūloma sujungti Alytaus, Lazdijų ir Prienų teismų rūmų veiklos teritorijas, atsisakyti pastato Lazdijuose, jungti Druskininkų ir Varėnos teismus.

Šiaulių apylinkės teisme siūloma sujungti Joniškio, Pakruojo ir Radviliškio rūmus, paliekant veikti pastaruosius ir išlaikant infrastruktūrą Joniškyje bei atsisakant infrastruktūros Pakruojyje. Taip pat siūloma sujungti Kelmės ir Raseinių teismų rūmus.

Alytaus apylinkės teismo pirmininkės Irmutės Kliučinskienės kadencija baigėsi liepos pradžioje, ji šias pareigas ėjo du kartus iš eilės.

Šiaulių apylinkės teismo pirmininkės Rasos Milvydaitės kadencija baigėsi gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas