Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Teisėsaugos įtarimų sulaukęs buvęs Alytaus rajono meras grąžino savivaldybei beveik 20 tūkst. eurų

Įtarimų dėl „čekiukų“ sulaukęs įtakingas buvęs konservatorius ir buvęs ilgametis Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas, degalus už mokesčių mokėtojų pinigus pylęs tonomis, sekmadienį pranešė, kad nusprendė grąžinti Alytaus rajono savivaldybei beveik 20 tūkst. eurų.
Algirdas Vrubliauskas
Algirdas Vrubliauskas / 15min montažas

Apie tai jis informavo savo „Facebook“ paskyroje.

„Paaiškėjus, kad dėl apmaudžios klaidos kai kurios sąskaitos, susijusios su mano, kaip Alytaus rajono savivaldybės tarybos nario veiklai skirtų išlaidų apmokėjimu, buvo įtrauktos į mano, kaip individualią veiklą vykdančio asmens apskaitą, grąžinau Alytaus rajono savivaldybės administracijai 2019–2023 m. tarybos kadencijos laikotarpiu gautas išmokas, iš viso 19669 eurus“, – nurodo A.Vrubliauskas.

Tokį sprendimą jis tikina priėmęs nepaisydamas to, kad didžioji dalis gautų lėšų panaudotos būtent su tarybos nario veikla susijusioms išlaidoms kompensuoti.

15min nuotr./Algirdas Vrubliauskas
15min nuotr./Algirdas Vrubliauskas

„Apgailestauju, kad deklaruojant tarybos nario išlaidas pritrūko dėmesingumo, rūpestingumo, iš dalies – gero buhalterinės apskaitos išmanymo. Susidariusi situacija man yra skaudi pamoka“, – rašo A.Vrubliauskas.

Pylė degalus tonomis

15min primena, kad A.Vrubliausko pavardė „Skaidrinam“ iniciatyvos „čekiukų“ skandale nuskambėjo pernai rugsėjį, kai paaiškėjo, kad buvęs rajono meras degalus pylė tonomis į savo turėtą mobilią kolonėlę.

Jo pateikti degalų kvitai, anot iniciatyvos „Skaidrinam“, buvo „įspūdingi“ – politikas pildavosi degalus tonomis ir atsiskaitydavo tik grynaisiais, o ant kvitų buvo nurodomi A.Vrubliausko, kaip ūkininko, rekvizitai.

Tuo metu pats politikas vengė atsakyti į 15min klausimus, žadėjo į juos atsakyti raštu, tačiau taip ir neatsakė.

Kaip skelbė „Skaidrinam“ tyrimas, A.Vrubliauskas kompensuodavo pilamus degalus į tarnybinį, asmeninį automobilius bei mobilią kuro kolonėlę. Pavyzdžiui, vieną kartą buvęs meras degalinėje įsipylė 999 litrus dyzelino. A.Vrubliauskas degalinėse atsiskaitydavo tik grynaisiais pinigais.

Kompensuodamas lėšas, A.Vrubliauskas pateikdavo tiek savo kaip fizinio asmens, tiek kaip ūkininko rekvizitus.

Sulaukė STT įtarimų

Sausio pradžioje įtarimus A.Vrubliauskui pateikė ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), po jų A.Vrubliauskui teko sustabdyti ir narystę konservatorių partijoje.

„Alytaus rajono tarybos nariui Algirdui Vrubliauskui pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo, jų panaudojimo, ir sukčiavimo“, – patvirtino 15min informaciją STT atstovė spaudai Julija Gorovniovaitė.

Anot STT, buvęs Alytaus rajono meras A.Vrubliauskas, kaip tarybos narys, turėjo teisę gauti išmokas patirtoms išlaidoms, vykdant tarybos nario veiklą, apmokėti.

„Tyrimo duomenimis, įtariamasis vykdydamas individualią veiklą, patirtas kuro ir transporto priemonių remonto išlaidas galimai deklaruodavo ir kaip išlaidas, susijusias su tarybos nario veikla“, – rašoma pranešime.

„2019–2023 metų laikotarpiu, kaip įtariama, jis, siekdamas gauti kompensacijas dėl neva patirtų išlaidų, Alytaus rajono savivaldybės administracijai pateikdavo suklastotus finansinius dokumentus. Tokiu būdu jis, galimai piktnaudžiaudamas tarnyba, padarė didelę neturtinę žalą savivaldybei ir apgaule įgijo beveik 20 tūkst. eurų“, – priduriama jame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas