Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 16

Teisingumo ministerija reikalauja įvertinti Probacijos tarnybos vadovų veiklą

Teisingumo ministerija ketvirtadienį praneša reikalaujanti Kalėjimų departamento peržiūrėti jo kuruojamos Probacijos tarnybos vadovų veiklą. Pastaraisiais mėnesiais įvykdyti labai sunkūs rezonansiniai nusikaltimai, kuriuose įtariami galimai dalyvavę probacijos pareigūnų prižiūrimi asmenys.
Pareigūnai ir socialiniai darbuotojai lankėsi rizikos šeimose
Probacijos pareigūnai / Jurgitos Lieponės nuotr.

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė nurodė Kalėjimų departamento laikinajam vadovui Antanui Laurinėnui įvertinti, ar departamento direktoriaus pavaduotojas Remigijus Norvaišis, atsakingas už probacijos tarnybų veiklos koordinavimą, ir Kauno probacijos tarnybos direktorius Saulius Rajunčius tinkamai vykdė savo pareigas.

„Aiškėjančios nusikaltimų padarymo aplinkybės kelia daug abejonių dėl apygardų probacijos tarnybų veiklos efektyvumo ir taikytų priemonių, prižiūrint lygtinai iš įkalinimo vietų paleistus ar teistus asmenis.

Kalėjimų departamentas, kaip metodinis probacijos sistemos vadovavimo centras, turi užtikrinti efektyvią probacijos tarnybų veiklą.

Būtina atsakyti į klausimą, kodėl probacijos pareigūnų prižiūrimi asmenys yra įtariami padarę itin sunkius, visuomenę sukrėtusius nusikaltimus, kaip atsakingi pareigūnai vykdė jiems patikėtas pareigas. Probacija turi būti tvirta teisėtvarkos darbo grandis“, – pranešime cituojama ministrė M.Vainiutė.

Kalėjimų departamento direktorių ir jo pavaduotojus, probacijos tarnybų direktorius skiria ir atleidžia teisingumo ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas