Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 20

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis prostitučių paslaugomis nesinaudoja, todėl neturi ir nuomonės, ar reikia kriminalizuoti sekso pirkimą

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis teigia neturintis savo nuomonės, ar reikia kriminalizuoti prostitucijos paslaugų pirkimą, nes tokios paslaugos jam tiesiog nėra reikalingos.
Juozas Bernatonis
Juozas Bernatonis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Girdėjau apie tai, bet kadangi tom paslaugomis nesinaudoju, tai asmeninio patyrimo neturiu. Tas pasiūlymas nėra naujas, aš manau, kad Seimas padiskutuos ir priims teisingą sprendimą. Tikrai neturiu savo nuomonės“, – pirmadienį žurnalistams sakė J.Bernatonis.

Paklaustas, ar neketina teikti pataisų, kad prostitucijos pirkimas būtų kriminalizuotas, ministras atsakė: „Galbūt tuomet, kai spręsime aktualesnius Lietuvai klausimus“.

Siūlymą seksualinių paslaugų pirkimui taikyti ne administracinę, o baudžiamąją atsakomybę pirmadienį spaudos konferencijoje išsakė Dingusių žmonių šeimų paramos centro direktorė Natalija Kurčinskaja.

„Mūsų šalis jau pribrendo sekti Švedijos modelio pavyzdžiu ir tą modelį bandyti pritaikyti Lietuvoje (...) – nebausti prostitučių, moterų, kurios teikia seksualines paslaugas, bet kriminalizuoti moterų pirkimą. (...) Ir pripažinti, kad prostitucijos paslaugų pirkimas yra smurtas prieš moterį“, – teigė N.Kurčinskaja.

Dingusių žmonių šeimų paramos centras antradienį Seime organizuoja tarptautinę konferenciją „Prostitucija: kaip užtikrinti teisingumą?“, kurios tikslas – pradėti diskusiją dėl dabar galiojančių įstatymų pakeitimų, siekiant nebausti prostitučių, o kriminalizuoti prostitucijos paslaugų pirkimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento