Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 21

Teismas atmetė K.Brazauskienės skundą dėl iškeldinimo iš Turniškių

Trečiadienį Vilniaus apygardos teismas atmetė mirusio prezidento Algirdo Brazausko našlės Kristinos Brazauskienės skundą dėl iškeldinimo iš Turniškių, praneša Vilniaus apygardos teismas.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Teisėjų kolegija išnagrinėjusi K. Brazauskienės apeliacinį skundą, nusprendė palikti nepakeistą Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą, priimtą šių metų gegužės 13 dieną, pagal kurį ji turi būti iškeldinta iš gyvenamųjų patalpų.

Šiuo skundu buvo prašoma atmesti Lietuvos Respublikos Prezidentūros kanceliarijos ieškinį ir priimti naują sprendimą, apeliantės naudai.

K.Brazauskienė norėjo, kad būtų panaikintas prieš tai sudarytas panaudos sutarties punktas dėl 5 metų ir nustatytas 10 metų gyvenamųjų patalpų Turniškėse panaudos laikotarpis.

Pagrindiniai šio sprendimo motyvai yra tokie, kad pagal galiojantį teisinį reguliavimą, Prezidento ir Prezidento sutuoktinio teisinis statusas yra skirtingas, todėl nors ir mirusiajam prezidentui Algirdui Brazauskui, jam atsistatydinus buvo suteiktos gyvenamosios patalpos Turniškių g. 30 neterminuotam laikotarpiui, jam mirus, su jo našle buvo sudaryta panaudos sutartis 5 metams. Ji apie sutarties terminą žinojo ir jam neprieštaravo.

Prezidento sutuoktinis, pagal teisinį reguliavimą turi socialines garantijas, viena iš jų – gyvenamosios patalpos, tačiau įstatymas nereglamentuoja nei patalpų dydžio, nei konkrečios vietos. Kristinai Brazauskienei buvo pasiūlytas gyvenamasis būstas, tačiau ji atsisakė kraustytis.

Per 3 mėnesius šis Vilniaus apygardos teismo sprendimas, gali būti skundžiamas kasacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento