Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 19

Teismas panaikino „Grigeo“ prezidento Gintauto Pangonio kardomąją priemonę

Antradienį Šiaulių apygardos teismas nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje dėl Kuršių marių taršos paskelbė nutartį dėl taikomos kardomosios priemonės – rašytinio pasižadėjimo neišvykti – vienam iš kaltinamųjų – AB „Grigeo Klaipėda“ ir AB „Grigeo“ grupės pagrindiniam akcininkui ir prezidentui Gintautui Pangoniui. Kaltinamojo ir jo gynėjo prašymas tokią priemonę panaikinti patenkintas.
15min studijoje – „Grigeo“ prezidentas Gintautas Pangonis
15min studijoje – „Grigeo“ prezidentas Gintautas Pangonis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip informuoja Šiaulių apygardos teismas, rugsėjo 11 d. įvykusiame teisiamajame posėdyje teismui buvo pateiktas kaltinamojo AB „Grigeo Klaipėda“ ir AB „Grigeo“ grupės pagrindinio akcininko ir prezidento G.Pangonio ir jo gynėjo prašymas panaikinti jam skirtą kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Kaltinamasis teismui sakė, kad ta kardomoji priemonė jam labai apsunkina darbo santykius, komandiruotes ir keliones – turi savo įmonių šalia esančioje Latvijoje, tenka dažnai ten vykti, yra komandiruočių ir į Lenkiją, kitur.

G.Pangonis tvirtino, kad ta kardomoji priemonė labai stipriai apriboja verslą. Kaltinamasis užtikrino žinantis visas suplanuotas teismo posėdžių datas šioje byloje, tad tuo metu kelionių neplanuojantis. Prokurorė teismui teigė, kad kaltinamajam yra taikoma švelniausia karomoji priemonė, kuri drausmina kaltinamąjį, taip užtikrinant G.Pangonio dalyvavimą teismo posėdžiuose, sklandų bylos nagrinėjimą.

Kaip nurodė teismas paskelbtoje nutartyje, G.Pangonis yra kaltinamas tuo, kad organizavo ir vadovavo organizuotai grupei, kuri sistemingai pažeidinėjo teisės aktų nustatytas aplinkos apsaugos taisykles, dėl to buvo padaryta didelė žala gamtai, klastojo dokumentus ir jais disponavo, dėl to buvo padaryta didelė žala, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi siekdamas turtinės ir kitokios asmeninės naudos.

Teismas pažymėjo, kad kaltinamasis G.Pangonis jam skirtos kardomosios priemonės sąlygų nėra pažeidęs, jam ne kartą buvo suteiktas leidimas išvykti į įvairias užsienio valstybes ir visais atvejais laiku grįžo į Lietuvos Respubliką, toliau dalyvavo teismo posėdžiuose. Be to, kaip matyti iš bylos duomenų, kaltinamasis Lietuvos Respublikoje turi nuolatinę gyvenamąją vietą, turi nekilnojamojo turto, dirba, yra vedęs, t. y. su Lietuvos Respublika jį sieja tvirti socialiniai ryšiai.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Gintautas Pangonis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Gintautas Pangonis

Atsižvelgdamas į šias aplinkybes, taip pat į kaltinamajam inkriminuojamų nusikalstamų veikų pobūdį, į tai, kad G.Pangonis anksčiau neteistas, į teismo posėdžius atvyksta, procesui netrukdo, teismas nusprendė, jog kaltinamajam netikslinga toliau taikyti kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti, todėl yra pagrindas panaikinti kardomąją priemonę.

Antradienį paskelbta nutartimi šią kardomąją priemonę Šiaulių apygardos teismas panaikino. Nutartis įsiteisėja nuo jos priėmimo dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas