Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 19 /15:29

Teismas paskelbė verdiktą vienam socialdemokratų lyderių M.Sinkevičiui „čekiukų“ byloje: gali krautis daiktus

Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius artimiausiu metu turėtų netekti šio posto ir vietos socialdemokratų rinkiminiame sąraše į Seimą – apeliacinis teismas ketvirtadienį jį pripažino kaltu vadinamoje „čekiukų“ byloje dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo bei turto pasisavinimo. Vyriausioji rinkimų komisija tikisi galutinį sprendimą priimti dar šią savaitę.

Teismas politikui paliko galioti 12,5 tūkst. eurų baudą ir draudimą trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru.

„Teismas nutarė kaltinamojo M.Sinkevičiaus skundą atmesti“, – paskelbė Apeliacinio teismo kolegijos pirmininkas Evaldas Pašilis.

Meras kaltintas, jog už tarybos nario lėšas įsigytu telefonu naudojosi jo žmona, taip pat kad šis prašė kompensuoti išlaidas už du įsigytus televizorius.

Teisėjų kolegija nusprendė, jog M.Sinkevičius, ėjęs Lietuvos savivaldybių asociacijos ir Jonavos mero pareigas, ne tik piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, bet ir padarė nusikaltimus – pasisavino Jonavos savivaldybės administracijos turtą ir klastojo dokumentus.

Pasak E.Pašilio, politiko veikos truko ketverius metus, todėl negalėjo būti vertintos kaip nepavojingos.

Anot jo, teisėjų kolegija M.Sinkevičiaus veiksmuose įžvelgė visų kaltinimų – turto pasisavinimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento klastojimo – požymių.

„Pagrinde apeliacinio skundo didžioji dalis argumentų yra dėl to, kas naudojosi telefonu, kurio paskutiniai skaičiai 603. Teisėjų kolegijos vertinimu, pagrindinis naudotojas buvo M.Sinkevičiaus sutuoktinė. O byloje esantys duomenys, kad galimai ir Sinkevičius naudojasi tuo telefono abonentu, bet tik ne su tarybos nario susijusia veikla, t.y. asmenine“, – tvirtino teisėjas.

Anot jo, paliktas draudimas būti paskirtam į renkamas pareigas apima tiek mero, tiek Seimo nario pareigas ar bet kurias kitas renkamas pozicijas.

Galutinius sprendimus dėl M.Sinkevičiaus pašalinimo iš mero pareigų ir iš socialdemokratų partijos, su kuria šis dalyvauja Seimo rinkimuose, sąrašo turės priimti Vyriausioji rinkimų komisija.

M.Sinkevičius: atsiprašau, kad nuvyliau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas